Vooruitblik op de F.A.S.T. reünie tijdens de Haagse Popnach Vooruitblik op de F.A.S.T. reünie tijdens de Haagse Popnach

Terug- en vooruitkijken met Geert Verhoeff

, Tekst: Bernadette Pegtel

Vooruitblik op de F.A.S.T. reünie tijdens de Haagse Popnach

Terug- en vooruitkijken met Geert Verhoeff

Tekst: Bernadette Pegtel ,

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat F.A.S.T. haar deuren sloot, hoog tijd voor een reünie dus. Gelukkig dachten ze bij F.A.S.T. en het Haags Pop Centrum ook over en 22 oktober a.s. kun je je hart ophalen bij een typisch F.A.S.T. festijn. Ook een mooi moment om Mr. Surfdorp hemzelf, oprichter Geert Verhoeff, via de telefoon te vragen hoe het nu met hem gaat en hoe hij zijn uren spendeert, nu F.A.S.T. niet meer is.

Geert Verhoeff ademde F.A.S.T. dus hoe gek is dan zo'n eerste jaar zonder deze mooie plek? '”De afgelopen 6,5 jaar ben ik er elke dag mee bezig geweest, overdag, 's avonds en 's nachts dus dan is het wel gek om er niet meer over na te hoeven denken.” De sluitingsmaand was erg druk, grote evenementen wisselden zich af met kleine evenementen en dan moest er ook nog afgebouwd worden. “Na die hectische periode was het ook wel even lekker om niet met F.A.S.T. bezig te zijn. Maar zeker toen de zon een beetje begon te schijnen heb ik het heel erg gemist. Ook de mensen die altijd op F.A.S.T. kwamen en die je daar logischerwijs steeds zag begon ik toen te missen. Ik heb van anderen gehoord dat er nu niet een centrale plek is waar je elkaar tegenkomt"

Er is, een jaar later, nog geen nieuw F.A.S.T. herrezen. “Er zijn strandtenten waar je wel mensen tegenkomt die ook op F.A.S.T. kwamen, en je hebt de PIP, de Grote Markt, maar het is toch anders dan F.A.S.T. Daar had je een unieke combinatie van verschillende functies. Het was zowel een hostel, als camping, er zaten verschillende bedrijven, je had een openluchttheater, het was een evenementenbedrijf en de locatie had het mooie uitzicht. Al die dingen maakt het uniek en ook zo moeilijk om een goede vervanger te vinden.”

Gelukkig is Geert ervan overtuigd dat er wel iets voor in de plaats terugkomt. “F.A.S.T. had zoveel support van bezoekers, maar ook vanuit de gemeenteraad, tot ver over de stadsgrenzen heen. Wat dat betreft denk ik dat het een goede eerste samenstelling was op deze manier, een mooi eerste project maar dat er nog veel uit voort gaat vloeien.” Hijzelf blijft ook altijd bezig met het onderzoeken naar mogelijkheden voor plekken die meerdere functies op één locatie kunnen dienen, dus wie weet wat daar nog voor moois uit komt. Bij het bedrijf ANNA Vastgoed en Cultuur is hij dagelijks op zoek naar culturele invulling voor leegstaand vastgoed. “Ik ben nu op dezelfde manier bezig om te zoeken naar invulling op plekken waar helemaal niks gebeurt, eigenlijk zoals F.A.S.T. ook is ontstaan. Bij een plek waar niks was, datgene toevoegen wat een gebied verder helpt en transformeert.”


De F.A.S.T. reünie kwam tot stand nadat Geert een belletje kreeg van het HPC. De laatste dag van de Haagse Popweek staat altijd in het teken van een prijswinnaar van het vorige jaar. Zo ontstond het idee iets te doen met F.A.S.T. en al snel werd dit uitgebouwd naar een hele reünie. Wat kunnen we eigenlijk verwachten op 22 oktober?  “De line-up zoals die bekend is, met acts die je ook zou kunnen zien op een evenement van F.A.S.T. en daarbij nog wat extra aankleding in de vorm van een cocktailbar en nog wat extra toevoegingen waar ik nog niet zoveel over mag zeggen. Maar het zal er in ieder geval voor zorgen dat er een zelfde soort sfeer ontstaat in het Paard zoals dat ook altijd op F.A.S.T. het geval was.”

Als oud winnaar van de Haagse popprijs voor beste initiatief, mag Geert nu een voorspelling doen voor de winnaars van de Haagse Popprijzen van 2016: “Voor beste initiatief hoop ik op de PIP. Nadat wij vorig jaar hebben gewonnen met F.A.S.T., vind ik ook zeker dat die jongens het verdienen om het dit jaar te winnen. Anders ook The Crave die op een hele positieve manier de elektronische muziek onder de aandacht weet te brengen, ook bij de gemeente. Ze hebben het als eerste organisatie voor elkaar gekregen dat deze muziekscène serieus wordt genomen, en dat vind ik heel belangrijk. Voor aanstormend talent zou ik zeggen The Hazzah of Cockney's World of Elastic Snakes en dé Haagse Popprijs, Son Mieux. Zij zijn super lekker bezig en zijn helemaal geweldig, zij mogen wat mij betreft winnen.”

Zaterdag 22 oktober is de finale van de Haagse Popweek en die is dus helemaal in het teken van F.A.S.T. “Mocht het erg succesvol zijn, wie weet komen er nog meerdere feestjes, maar van oorsprong is dit een eenmalig iets." 

Dat betekent dat we er met zijn allen gewoon enorm van moeten genieten. Maar met een line-up met o.a. Son Mieux, Piñata, Sunny Sjoerd, Radio Noet Noet en vele andere bekende Surfdorp namen, kan het ook niet anders dan een goede avond worden.

Haagse Popnach X F.A.S.T in het Paard van Troje + de uitslag van de Haagse Popprijzen
Entree: Gratis
Aanvang: 21.00

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag