State-X New Forms maakt nieuwe namen bekend

,

Het Haagse festival kondigde in de zomer al een aantal toonaangevende namen aan en vandaag voegde het daar een nieuwe lading aan toe. Met namen als Umeme Afrorave en Irmler & Liebezeit pakt het festival de uitersten van de jazz-scene en behoudt het zijn experimentele aard.

Zowel nationale als internationale muzikanten maken hun opwachting in en rondom het Paard van Troje in Den Haag. Het tweede scala aan artiesten bestaat uit: Ties Mellema, Irmler & Liebezeit, DVA, OZMotic & Fennesz en Umeme Afrorave. State-X liet eerder al weten dat ook Snarky Puppy en Plaistow zullen spelen waardoor de line-up al aardig vorm aanneemt. Naast de hiervoor genoemde namen zullen nog ongeveer dertig acts proberen de verbintenis tussen het heden en het verleden te herstellen. De (tot nu toe) volledige line-up is te vinden op www.paard.nl.

Het initiatief dat door het Paard van Troje en het Haags Pop Centrum in het leven is geroepen, bestrijkt meer dan alleen de jazzmuziek. Ook tijdens de 12e editie krijgen wereldmuziek en de verbintenis tussen verschillende kunstvormen een hoge dosis aan aandacht. Daarnaast staat State-X erom bekend een signalerende functie te hebben binnen de underground- en experimentele muziektak. Er is echter ook aanzienlijk veel aandacht voor alternatieve kunstvormen zoals videokunst, performance-art en grafische vormgeving.

State-X New Forum vindt op 11 en 12 december voor het grootste gedeelte in het Haagse Paard van Troje plaats. Daarnaast zijn er in het Paardcafé en Prins27 ook een aantal optredens. Kaarten zijn ook beschikbaar op www.paard.nl. Vroege vogels betalen €22 voor een kaartje en anderen €27. Ook zijn er passe-partouts beschikbaar die variëren tussen €35 en €40.