Fotoverslag: Def P & co in het Paard van Troje

Def en zijn crew gaan hard

Foto's: Reinout Bos ,

Druk is het niet zaterdag in de kleine zaal van het Paard van Troje. Als muurbloempjes staat het publiek bij de bar en de zijkanten van de zaal. Het is spannend, heel erg spannend. Wat gaan ze hier mee doen? Wordt dit een rustige avond waar het repertoire even snel wordt afgewerkt? Een half lege zaal aan de kook brengen is nooit makkelijke opgave. Behalve als je Def P bent natuurlijk.

McGyver & Rickz gaan er meteen keihard voor. Ruimte in de zaal? “Mooi dan is er tenminste genoeg ruimte voor ons” moeten ze gedacht hebben. McGyver & Rickz springen direct het podium af en beginnen met het herindelen van het publiek. Ze werken keihard, betrekken iedereen erbij en zo kun je achterin de zaal toch ineens vooraan staan. Muurbloempje spelen zit er vanavond in elk geval niet bij.

Deze inzet tekent de avond, het publiek is warm gedraaid en heeft er zin. Mulu weet de energie die is de zaal is los gebarsten goed vast te houden en Def P maakt zijn eerste korte introductie na “Jullie moeten wat harder schreeuwen voor Def P anders hoort hij jullie niet, hij is al een dag je ouder.” Op het podium is daar echter niks van te merken ook de veteraan zelf lijkt er zin in te hebben. Zo denderde de showcase trein van verse talenten door en is er niemand meer die aan de noodrem trekt.

De avond stond in het teken van 30 jaar Def P en als deze avond met al dat talent en inzet daar de erfenis van is, kan hij daar met grote trots op terug kijken. Niet half leeg, maar half vol! En voor het publiek was dit genieten geblazen.