3voor12 Den Haag tipt Life I Live Festival 2016 3voor12 Den Haag tipt Life I Live Festival 2016

, Lone Mokkenstorm

3voor12 Den Haag tipt Life I Live Festival 2016

Lone Mokkenstorm ,

Fuck koekhappen en stalletjes met aangebrande hamburgers: het echte feestje vindt namelijk de avond vóór Koningsdag plaats. Het Life I Live Festival barst over een week weer los, wat betekent dat het centrum van Den Haag weer zal worden omgetoverd tot een heus festivalterrein. Met 10 podia en een stuk of 40 acts gaat het natuurlijk moeilijk kiezen worden. De 'grote namen' ken je waarschijnlijk al (Son Mieux en Bombay mag je niet missen). Maar 3voor12 heeft een aantal echte must-sees voor je op een rijtje gezet!

De eer is dit jaar aan The Cavern om het festival op het Lange Voorhout af te trappen, en hier zal de Haagse band vast geen moeite mee hebben. Het trio heeft sinds het uitbrengen van een EP vorig jaar onder andere meegedaan aan de Popronde en werkt nu zijn weg naar de steeds maar grotere podia toe. Bereid je voor op een halfuur vol contrasten, broer-en-zus dynamiek en bovenal heerlijke, alternatieve rock.

Ook op de Plaats begint de avond met girlpower. Luminize bestaat uit vier import-Hagenaars uit Kroatië die in Den Haag een muziekcarrière op poten trachten te zetten. Dit blijkt tot nu toe prima te werken: de band staat al voor een flink aantal festivals geboekt deze zomer en wordt ook in de Haagse muziekscene een steeds bekender gezicht- zeker na de albumrelease in Februari. Luminize speelt energieke pop-rock en staat bekend om dynamische optredens. 

Tijd voor wat ‘ouderwetsche’ rock ’n roll. Bij het horen van The Breaking Levees is het moeilijk te geloven dat deze vier gasten gewoon uit Amsterdam komen. De muziek karakteriseert zich met rauwe zanglijnen, bluesy gitaarsolo’s en een psychedelisch randje. De band heeft laatst flink getourd als support act van DeWolff, maar een EP of debuutalbum is er helaas nog niet. Reden genoeg dus om dit optreden niet te missen!

Zin in iets rustigers? In het Nutshuis speelt naast Tim Akkerman en David Benjamin ook Julie Scott. De Schotse muzikale duizendpoot is onder meer bekend van de bands Can-of-Be en Mizpah. Het bleef een tijdje stil rondom de zangeres door wat gezondheidsproblemen. In december bracht zij echter al haar tweede solo-album uit en nu is ze weer aan het touren. Haar muziek is openhartig, puur en bevat een vleugje van haar Keltische roots. Zeker de moeite waard!

Het belooft flink koud te worden deze Koningsnach, maar daar laten we ons niet door afschrikken (toch?). Wie even wil opwarmen halverwege de avond kan in ieder geval op de Grote Markt terecht. Om negen uur geeft Bare Jams hier namelijk een optreden. De Engelse band beschrijft zichzelf als ‘upbeat and fun-lovin’ en speelt lekkere funky pop met wat ska en reggae invloeden. Geef toe, daar krijg je toch spontaan zin in de zomer van?

Vooruit, nog één band op het Lange Voorhout dan. De mannen van The Sore Losers zijn helemaal uit het Belgische Limburg gekomen voor dit optreden. Het derde album dat pas is uitgekomen en de aansluitende optredens in Europa bewijzen dat de band het na een slordige 7 jaar nog steeds in zich heeft: wie op zoek is naar vuige bluesrock zal zeker een kijkje moeten gaan nemen.  

Bewilder is het resultaat van de ‘muzikale wedergeboorte’ van GEM’s Maurits Westerik. Omringd door ervaren bekende gezichten weet hij met Bewilder weer sterke en verrassende optredens neer te zetten. De band staat erom bekend met contrasten te werken in de shows: zacht, hard, snel en langzaam wisselen elkaar in rap tempo af en de nummers eindigen nooit zoals je zou verwachten. Nieuwsgierig geworden? Het Kerkplein is deze dinsdag gastheer voor deze band met zijn groovy, indie sound.

Er waren eens… Vijf blazers en een rockband. Het lijkt een gek sprookje, maar Mojo Man doet niet anders. De band speelt 70’s bluesrock met een vijfkoppige blazerssectie en het resultaat klinkt zéker niet verkeerd. Mojo Man timmert nog geen twee jaar aan de weg, maar staat al voor flink wat gigs geboekt deze zomer. Dit optreden zal dan ook waarschijnlijk niet het laatste zijn wat we van de mannen zullen horen. Eén ding is in elk geval zeker: de voetjes zullen van de vloer gaan- en hard ook. 

Het verhaal achter deze act lijkt nog meer op een sprookje: 3 Roemeense vrienden die als kinderen een drumcomputer vinden op een hoopje schroot, er Underground Pop mee schrijven en dit uit verlegenheid doorsluizen naar drie vrienden in Den Haag. Waar of niet, feit blijft dat het eindresultaat waanzinnig lekker klinkt en dat is waar het deze dinsdag even allemaal om draait. Playground Zer0, bestaand uit de Haagse vertegenwoordigers van deze Roemeense act, is daarom een niet te missen afsluiter van Life I Live 2016.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag