Haags Popnieuws: week 26

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

01/07/2016 - Nieuwe videoclip AVI ON FIRE

AVI ON FIRE (voormalig So What, Yellow Grass en Neighbour Neighbour) komt vandaag met de release van zijn eerste videoclip. Het nummer 'Pearls' hoort bij een EP die later dit jaar uit moet komen. In de clip zien we een psychydelische mengelmoes van pony's, zwembaden, poncho's en hier en daar een badmuts. 

AVI ON FIRE - Pearls (Official Video) from AVI ON FIRE on Vimeo.

21/06/2016 - DI-RECT brengt nieuwe EP ‘Fired Up’ uit op 16 September

‘Fired Up’, de nieuwe EP van DI-RECT, komt uit in september. De band nam de EP op in de Electric Monkey Studio met Kasper Frenkel en Tijmen van Wageningen. De vier tracks tellende EP zal worden uitgebracht op 16 september en zal slechts gelimiteerd verkrijgbaar zijn op vinyl. Rondom de release zal de band drie intieme release-shows geven in Paradiso Noord Tolhuistuin in Amsterdam, Tivoli de Helling in Utrecht en in het Paard Kleine Zaal in Den Haag. Bij deze release shows zal de limited edition vinyl al speciaal voor de eerste fans verkrijgbaar zijn. De releasetour komt op 14 september langs in het Paard van Troje. 

21/06/2016 - The Magic Mumble Jumble brengt nieuwe videoclip uit

The Magic Mumble Jumble heeft vandaag een nieuwe videoclip uitgebracht. Het is een vrolijke clip bij het nummer Heart on Fire. The Magic Mumble Jumble staat komend weekend op het Haagse podium van Parkpop. Ook organiseerde de band een eenmalig 'sunflower' festival op het terrein van de Besturing (waar in juli ook het SuBmarine festival gehouden wordt. 

20/06/2016 - Tweede editie Herfstfest in oktober in het Paard van Troje

Als onderdeel van de Haagse Pop Week wordt op zondag 23 oktober voor de tweede keer het drumfestival Herfstfest georganiseerd. Afgelopen jaar vond het festival plaats in het Haags Pop Centrum en initiatiefnemer Koen Herfst bewees hiermee dat drummen leeft in Den Haag. De komende editie zal plaatsvinden in het Paard van Troje, met o.a. optredens en workshops in de grote én kleine zaal door nationaal en internationaal bekende drummers, een drumbeurs in de foyer, jams en ‘shed sessions’ in het café en snelheidswedstrijden. De voorverkoop voor Herstfest start op woensdag 22 juni.

18/06/2016 - Grauzone Festival komt met Summer Special en maakt line up bekend

Met o.a. The Soft Moon en The Cosmic Dead & Odonis Odonis, Radar Men From The Moon en The Social Lover heeft het Grauzone Festival de line up voor haar speciale Summer Special bekend gemaakt.  Grauzone Festival verhuist op 11 Februari 2017 van de Amsterdamse Melkweg naar het Paard van Troje. Om Den Haag alvast kennis te laten maken met het festival, introduceert Grauzone de Summer Special. Een kleinschalige showcase editie met circa 6 bands, dj's, filmprogramma en een platenmarkt. De focus ligt bij nieuwe baanbrekende en spannende acts. Het festival zal buiten plaatsvinden in het Zuiderparktheater op Zondag 17 Juli.

08/06/2016 - AVI ON FIRE brengt single uit

Bram Wesdorp ofwel AVI ON FIRE heeft vandaag zijn debuut single uitgebracht. 'Pearls' is de eerst single dit Bram Wesdorp (So What, Neighbour Neighbour, Yellow Grass) als solo-artiest uitbrengt.  Samen met producer Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville) is er eind vorig jaar een EP opgenomen waarvan ‘Pearls’ de eerste single is. In het najaar zal AVI ON FIRE te zien zijn door het hele land tijdens de Popronde en zijn zij tevens geselecteerd als OOR Popronde Talent.

03/06/2016 - The Great Communicators Serious Talent

The Great Communicators zijn zojuist uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM. Dit gebeurde live in de uitzending van dj Frank van der Lende. De selectie hing natuurlijk al een tijdje in de lucht: het album van de band is al een tijd af en onlangs tekende de Communicators bij platenmaatschappij Universal. Binnenkort moet de videoclip hun de eerste single 'Motion' uitkomen. The Great Communicators stonden in november nog bij ons op Club 3voor12 Den Haag. Zo snel kan het gaan. 

31/05/2016 - Rabo Publieksprijs voor Dwaalkat

De winnaar van de vierde editie van het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald is Dwaalkat. Dwaalkat is de Westlandse Katja Remmerswaal en haar band Ze wint met het theaterconcert ‘Spinsels’ de Rabo Publieksprijs van seizoen 15/16. Deze voorstelling werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd. Dwaalkat speelt de winnende voorstelling op donderdag 8 september in de Koornneef Retailgroepzaal van De Naald. De winnaars van de voorgaande drie edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen en Roos Blufpand. Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, jong talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. Eerder al won Dwaalkat met de debuutvoorstelling Music Box de Muziekprijs van Theaterfestival Boulevard. Ze werd geprezen om haar "verrassende, geloofwaardige voorstelling, waarbij geen enkel nummer voorspelbaar uniek in zijn setting en bewonderenswaardig naïef.” I

31/05/2016 - TodaysArt keert terug naar Binnenstad en richt zich meer op performances

TodaysArt, het nomadische festival voor digitale en transdisciplinaire kunst en creativiteit keert dit jaar terug naar de Haagse binnenstad. Na twee edities in Scheveningen waaronder een grote open lucht editie op en rond De Pier waar de focus lag op beeldende kunst, concentreert de 12de festival editie van TodaysArt zich weer op (muziek) performances. Een aantal interessante namen die alal naar buiten gebracht zijn, zijn Pantha du Prince, Paula Temple, Klara Lewis, Piotr Kurek, SØS Gunver, DJ Earl + The Era, Mayoshi Fujita, Charlotte Bendiks. TodaysArt vindt dit jaar plaats van donderdag 22 t/m zondag 25 september 2016. 

31/05/2016 - Edo Storm (The Hazzah) komt met solo album

Bassist en zanger van The Hazzah heeft redelijk onverwachts een heel solo album op het internet gezet. "Zoals sommige van jullie misschien al wisten heb ik in februari een klein albumpje opgenomen : Labour of Love. De tijd is daar om het te delen met de wereld. Het album is te beluisteren op Youtube en Soundcloud. Ook is het te downloaden op Bandcamp. Kun je gewoon zo op je telefoon zetten. Geen probleem. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!"

23/05/2016 - Woensdag finale liedjeswedstrijd: Het Maatschappijlied

De Maatschappij

De Maatschappij

In de maanden maart, april en mei organiseerde Popagenda Scheveningen in samenwerking met muziekcafé De Maatschappij een eigen liedjesstrijd: Het Maatschappijlied. Uit de vele inzendingen van singer-songwriters en bands door heel Nederland, selecteerde Popagenda Scheveningen veertig songs die de Maatschappij beschrijven. Na tien voorrondes waaruit tien finalisten voortkwamen, wordt woensdagavond 25 mei eindelijk de winnaar bekend tijdens de grote finale in de Maatschappij. De uiteindelijke winnaar van de grote finale wint een pakket aan prijzen. Naast  een plek op Parkpop, staat de winnende act in de programmering van Graaitijd, Vlaggetjesdag in de 2e Binnenhaven en HipFest 2017. De Scheveningse Muziekschuur stelt een aantal dagdelen oefenstudio’s ter beschikking en gitaarspeciaalzaak Max Guitar geeft een waardebon van 250 euro weg. 

18/05/2016 - Nieuwe videoclip Alcuna Wilds

Het Haags/Amsterdamse Alcuna Wilds bracht vandaag een nieuwe video naar buiten, het nummer heet Fault Lines. 

18/05/2016 - Kaderock 2016 in het teken van Q65

Kaderock zal op zaterdag 4 juni in het teken staan van de legendarisch Haagse band Q65. Dit jaar staat het festival in het teken van het feit dat Q65 50-jaar geleden haar grootste hit "The Life I Live" en hun album "Revolution" uitbracht.   Het jaarlijkse optreden van The Clarks zal voor een groot deel in het teken staan van deze roemruchte band en ook diverse andere bands zullen één of meer nummers van Q65 spelen. Zo staan ook The Deaf en Taymir op het podium, beiden bands die veel te danken hebben aan de Q. 

09/05/2016 - Meer namen voor nieuw festival Divercity

Het gloednieuwe festival Divercity Den Haag heeft de Oezbeekse superster Yulduz Usmanova bevestigd. Ze treedt op tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke festival dat op 3 juli zal plaatsvinden in het Zuiderpark. Yulduz staat bekend als de Madonna van Oezbekistan. Naast Yulduz Usmanova is ook de zeer populaire Antilliaanse formatie Caché Deluxe aan het programma van Divercity toegevoegd. Divercity Den Haag presenteert kunst en cultuur uit alle hoeken van de wereld in het Haagse Zuiderpark en kondigde al eerder aan dat o.a Kenny B, het Russische Otava Yo en Ijdi uit Marokko zullen optreden. Behalve de optredens op de hoofdpodia, word de bezoeker ook getrakteerd op pop-up acts zoals de Surinaamse bazuinformatie Prisintie en het Turkse Metheren die elk moment en overal in het Zuiderpark kunnen opduiken.

04/05/2016 - Ready 2 Play organiseert bandjesavond in het nieuwe poppodium Steck in Delft

Vijf Haagse opkomende bands geven op 21 mei een showcase op het nieuwe poppodium Steck in Delft. Ready To Play wil, met deze Band Nights, Haagse en Delftse bands met elkaar in aanraking brengen en de bands de kans geven zich buiten hun eigen woonplaats  te kunnen promoten. Tijdens de eerste editie van de 'R2P Band Nights' in Steck met High 5 zullen onder andere The Navigators een showcase geven. Meer weten? Check http://www.r2p.nl voor meer informatie. 

04/05/2016 - Henk & Melle crowdfunden nieuwe cd

Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish) slaan wederom de handen ineen voor een tweede album van Henk & Melle. Voor het nieuwe project dat de twee veteranen opgepakt hebben is er een crowfundingsproject opgezet via Voordekunst. De liedjes voor die plaat worden op dit moment geschreven in niet de meest voor de hand liggende – of inspirerende – locatie: wegrestaurants. Op Facebook vertellen ze over hun avonturen: "Henk & Melle schrijven een lied in de La Place bij Leiden. Een nieuw wegrestaurant. Van binnen lijkt het een kerk. Van buiten ook. Een prima plek om een liedje te schrijven. Henk & Melle drinken koffie. Ze hebben ook een plakje cake gekocht. Het plakje van Melle is veel dikker dan dat van Henk. Door stukjes van Melle's cake af te breken hebben ze toch ongeveer dezelfde hoeveelheid cake. Het liedje dat ze schrijven gaat over met je voeten op de grond stampen om je zin te krijgen." Op dit moment zit de crowdfunding op zo'n 70%. Het album dat uiteindelijk opgenomen wordt komt in beperkte oplage (250 stuks) uit. 

28/04/2016 - Niet één maar twee Prince tributes in het Paard

Op vrijdag 29 april geeft het Paard van Troje een laatste eerbetoon aan Prince in de kleine zaal, met meer dan 30 jaar aan muzikaal erfgoed. Maar dat het zo erg storm zou lopen had het Paard zelf niet verwacht natuurlijk. "Wegens overweldigend veel belangstelling is er nu op vrijdag 6 mei een tweede tribute avond, ditmaal wel in de grote zaal. Vanaf dinsdag 26 april om 12:00 uur gaan de tickets in de verkoop." Tijdens de avonden wordt er enkel en alleen Prince muziek gedraaid. 

19/04/2016 - The Stangs brengen debuut-single uit op Sniester

De Haagse beat-formatie The Stangs brengt tijdens het Sniester Festival: "Yess!! De tijd is eindelijk daar dat wij onze eerste release doen! Onze debuut-single 'The Horse' wordt uitgebracht op 7" vinyl door Mink Records. Dit heugelijke evenement gaat plaatsvinden tijdens onze show op SNIESTER 2016 op vrijdag 27 mei in Hoender en Hop! Wees erbij en koop vooral een singletje voor op de speler of voor aan de muur."

18/04/2016 - Paard van Troje releaset dubbel-single met AAPNOOTMIES en Son Mieux

Op zaterdag 16 april, tijdens Record Store Day, heeft het Paard van Troje een speciale release gedaan: een limited edition 7-inch single: Son Mieux en AAPNOOTMIES. "Het lijkt het begin van een mooie, nieuwe traditie: de jaarlijkse 7-inch single. Vorig jaar releaseden we de allereerste, met daarop nummers van The Deaf en Taymir. Het bleek een enorm succes en we kregen veel enthousiaste reacties. Dit jaar werd gekozen voor twee nieuwe muziektalenten die de naam van Den Haag als muziekstad hoog houden." aldus de website van het Paard van Troje (waar de single ook te verkrijgen is). 

11/04/2016 - Chabliz treedt op in New York

De Haags-Zuidhollandse popnoirband Chabliz heeft vijf live optredens in New York City. Drie optredens vonden plaats in verschillende venues in de New Yorkse wijken Brooklyn en Astoria. Daarnaast speelde Chabliz live voor de gerenommeerde New Yorkse radiozender The Real Radio Show. Chabliz is de derde Nederlandse act die voor deze zender optreedt. Eerder traden de Nederlandse acts Brainpower en Orange Grove daar op. Op de website van Chabliz is een uitgebreid tourverslag terug te lezen. 

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12denhaag.nl!