Haags Popnieuws: week 19

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

09/05/2016 - Meer namen voor nieuw festival Divercity

Het gloednieuwe festival Divercity Den Haag heeft de Oezbeekse superster Yulduz Usmanova bevestigd. Ze treedt op tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke festival dat op 3 juli zal plaatsvinden in het Zuiderpark. Yulduz staat bekend als de Madonna van Oezbekistan. Naast Yulduz Usmanova is ook de zeer populaire Antilliaanse formatie Caché Deluxe aan het programma van Divercity toegevoegd. Divercity Den Haag presenteert kunst en cultuur uit alle hoeken van de wereld in het Haagse Zuiderpark en kondigde al eerder aan dat o.a Kenny B, het Russische Otava Yo en Ijdi uit Marokko zullen optreden. Behalve de optredens op de hoofdpodia, word de bezoeker ook getrakteerd op pop-up acts zoals de Surinaamse bazuinformatie Prisintie en het Turkse Metheren die elk moment en overal in het Zuiderpark kunnen opduiken.

04/05/2016 - Ready 2 Play organiseert bandjesavond in het nieuwe poppodium Steck in Delft

Vijf Haagse opkomende bands geven op 21 mei een showcase op het nieuwe poppodium Steck in Delft. Ready To Play wil, met deze Band Nights, Haagse en Delftse bands met elkaar in aanraking brengen en de bands de kans geven zich buiten hun eigen woonplaats  te kunnen promoten. Tijdens de eerste editie van de 'R2P Band Nights' in Steck met High 5 zullen onder andere The Navigators een showcase geven. Meer weten? Check http://www.r2p.nl voor meer informatie. 

04/05/2016 - Henk & Melle crowdfunden nieuwe cd

Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish) slaan wederom de handen ineen voor een tweede album van Henk & Melle. Voor het nieuwe project dat de twee veteranen opgepakt hebben is er een crowfundingsproject opgezet via Voordekunst. De liedjes voor die plaat worden op dit moment geschreven in niet de meest voor de hand liggende – of inspirerende – locatie: wegrestaurants. Op Facebook vertellen ze over hun avonturen: "Henk & Melle schrijven een lied in de La Place bij Leiden. Een nieuw wegrestaurant. Van binnen lijkt het een kerk. Van buiten ook. Een prima plek om een liedje te schrijven. Henk & Melle drinken koffie. Ze hebben ook een plakje cake gekocht. Het plakje van Melle is veel dikker dan dat van Henk. Door stukjes van Melle's cake af te breken hebben ze toch ongeveer dezelfde hoeveelheid cake. Het liedje dat ze schrijven gaat over met je voeten op de grond stampen om je zin te krijgen." Op dit moment zit de crowdfunding op zo'n 70%. Het album dat uiteindelijk opgenomen wordt komt in beperkte oplage (250 stuks) uit. 

28/04/2016 - Niet één maar twee Prince tributes in het Paard

Op vrijdag 29 april geeft het Paard van Troje een laatste eerbetoon aan Prince in de kleine zaal, met meer dan 30 jaar aan muzikaal erfgoed. Maar dat het zo erg storm zou lopen had het Paard zelf niet verwacht natuurlijk. "Wegens overweldigend veel belangstelling is er nu op vrijdag 6 mei een tweede tribute avond, ditmaal wel in de grote zaal. Vanaf dinsdag 26 april om 12:00 uur gaan de tickets in de verkoop." Tijdens de avonden wordt er enkel en alleen Prince muziek gedraaid. 

19/04/2016 - The Stangs brengen debuut-single uit op Sniester

De Haagse beat-formatie The Stangs brengt tijdens het Sniester Festival: "Yess!! De tijd is eindelijk daar dat wij onze eerste release doen! Onze debuut-single 'The Horse' wordt uitgebracht op 7" vinyl door Mink Records. Dit heugelijke evenement gaat plaatsvinden tijdens onze show op SNIESTER 2016 op vrijdag 27 mei in Hoender en Hop! Wees erbij en koop vooral een singletje voor op de speler of voor aan de muur."

18/04/2016 - Paard van Troje releaset dubbel-single met AAPNOOTMIES en Son Mieux

Op zaterdag 16 april, tijdens Record Store Day, heeft het Paard van Troje een speciale release gedaan: een limited edition 7-inch single: Son Mieux en AAPNOOTMIES. "Het lijkt het begin van een mooie, nieuwe traditie: de jaarlijkse 7-inch single. Vorig jaar releaseden we de allereerste, met daarop nummers van The Deaf en Taymir. Het bleek een enorm succes en we kregen veel enthousiaste reacties. Dit jaar werd gekozen voor twee nieuwe muziektalenten die de naam van Den Haag als muziekstad hoog houden." aldus de website van het Paard van Troje (waar de single ook te verkrijgen is). 

18/04/2016 - Old Man's Riot brengt nieuwe videoclip uit

De Haagse heavy-rock formatie Old Man's Riot heeft een slicke nieuwe videoclip uitgebracht. Bekijk hem hieronder: 

11/04/2016 - Chabliz treedt op in New York

De Haags-Zuidhollandse popnoirband Chabliz heeft vijf live optredens in New York City. Drie optredens vonden plaats in verschillende venues in de New Yorkse wijken Brooklyn en Astoria. Daarnaast speelde Chabliz live voor de gerenommeerde New Yorkse radiozender The Real Radio Show. Chabliz is de derde Nederlandse act die voor deze zender optreedt. Eerder traden de Nederlandse acts Brainpower en Orange Grove daar op. Op de website van Chabliz is een uitgebreid tourverslag terug te lezen. 

09/04/2016 - Dr Meraki wint finale Road to Parkpop

Op tamelijk grandiose wijze heeft is vrijdagavond 8 april Dr Meraki de winnaar geworden van de Road To Parkpop 2016, het Haags talententraject van Parkpop Den Haag (26 juni 2016). Tijdens de grote finale avond in De Vinger sleepte de Haagse band Dr Meraki de laatste podiumplek op het Haags Podium van Parkpop in de wacht. Dr Meraki liet vier andere finalisten achter zich in de finale. Dr Meraki (eerder begonnen als Ability of Music) bestaat uit vier jongens: Milan Boone (gitarist, zang) Tommy van Leuken (Toetsen) Huy Le (Bas Gitarist) Pim de Roij (Drums). Zij maken Jazz/Fusion/Soul muziek.

07/04/2016 - HaSchiBa verder als Blended

HaSchiBa (Haagse Schilderswijk Bazar) komt terug en gaat verder onder de naam Blended. Ook de eerste namen van het gratis festival zijn bekend gemaakt. Het festival zal niet alleen meer in de Schilderswijk plaatsvinden, maar ook in de Transvaal. Vandaar dat de organisatie de naam van het festival heeft veranderd. De eerste acts die geboekt zijn voor het festival op zaterdag 17 en zondag 18 september zijn Re:Freshed Orchestra, Lakshmi en Kuenta i Tambu. De komende maanden komen daar nog veel meer acts bij. De HaSchiBa was twaalf jaar lang een groot festival in Den Haag. In 2008 werd het festival gestopt. Jaarlijks kwamen er zo’n 130.000 mensen op het festival af.

15/03/2016 - Azure Hiptronics naar festival South by Southwest in Texas

De Italiaans-Nederlandse band Azure Hiptronics gaat naar Austin, Texas voor een aantal optredens tijdens South by Southwest (SXSW), een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van interactieve media, film en muziek.  De band, die haar muziek 'Ultrafunkatronicjazzhippop' noemt, speelde eerder op podia als MASP (São Paulo) en op North Sea Jazz. Na deelname aan SXSW zal de groep een derde album gaan opnemen en aantal concerten geven in Nederland. De optredens in Austin, Texas worden mede mogelijk gemaakt door Dutch Impact en The Hague Music Export (THME). THME is een fonds opgesteld vanuit de Gemeente Den Haag met als streven het faciliteren van internationale tours van Haagse regionale bands, acts en DJ’s. Voor 3voor12 Den Haag zal Azure Hiptronics een tourverslag bijhouden.

15/03/2016 - Transvaal en Schilderswijk adopteren Bevrijdingsfestival Den Haag

Bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijken Transvaal en Schilderswijk gaan zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor het Bevrijdingsfestival Den Haag. In een speciale 'vrijheidsverklaring' werd naar buiten gebracht: “Transvaal en de Schilderswijk barsten van het talent, er zit heel veel kracht in de wijken, kracht die wij gaan inzetten voor anderen in onze stad. Vanaf dit jaar gaan wij ons inzetten om hetBevrijdingsfestival op vele vlakken nog succesvoller te maken.  Denk aan promotie, optredens van talenten uit de wijken, hulp bij de beveiliging en andere taken op het terrein. We doen dit om verbindingen te leggen, om drempels weg te halen, om écht samen de vrijheid te vieren.”

08/03/2016 - Popschool Den Haag organiseert: “BSSWvCDH”

Popschool Den Haag

Popschool Den Haag

Popschool Den Haag presents: “de Beste Singer-Songwriter van Centrum Den Haag” Op woensdag 13 april presenteert Popschool Den Haag in samenwerking met Cultuurschakel de contest: “de Beste Singer-Songwritervan Centrum Den Haag”. Naast eeuwige roem in eigen stad zal gestreden worden om een optreden op diverse zomerfestivals, met als klap op de vuurpijl een plekje op het 'People's Stage' op Parkpop!  De finale vindt plaats op het foyerpodium van Prins27. Ben jij een Haagse singer-songwriter en vind jij het hoog tijd worden dat de gehele stad aan je voeten ligt? Je kunt je voor 4 april inschrijven. Alle stijlen zijn welkom. 

08/03/2016 - Eerste namen Schippop bekend

Het gratis toegankelijke festival Schippop opent op zaterdag elf juni voor de 18e keer haar deuren. Schippop is een klein en intiem festival met de bands die hetzelfde festivalseizoen staan te schitteren op de grote festivals. Tot op heden heeft het festival vier bands naar buiten gebracht. De Amsterdamse band Indian Askin zullen deze zomer naar de polder afreizen. Daarnaast spelen ook de Rotterdamse bands De Likt en Half Way Station een thuiswedstrijd. De Likt zette met hun electrofunk en keiharde raps Noorderlag op de kop. Half way station stond vorig jaar met hun kersverse album op toonaangevende festivals als Metropolis en Motel Mozaique. Hun album werd door 3voor12 Rotterdam uitgeroepen tot beste album uit de regio. Verder is ook het Belgische Glints toegevoegd aan de line-up. Hun electronische mix van pop en hiphop doet misschien denken aan The streets. 

03/03/2016 - Hans Hagtkoâh terecht

De 66-jarige Hagenaar Hans Hagtkoâh, die sinds vorige week werd vermist, is terecht. Over zijn verblijfslocatie en de reden van zijn vermissing doet de politie geen mededelingen. Velen Hagezen en Hagenaars waren de afgelopen dagen op zoek naar het icoon van de Haagse popscene. Ook columnist Justin Verkijk maakte zich zorgen.  

03/03/2016 - Piñata brengt single uit in de Caribbean

De in december tot Haagse Song van het Jaar verkozen single “She’s above my head” van Piñata komt officieel uit in de Caribbean. Op donderdag 3 maart wordt de single officieel gelanceerd via het online muziekplatform van de Caribbean Skempi.com en diverse radiostations op Aruba en Curaçao. De single is de eerste officiële release van de band in de Caribbean. Zanger Pintos Jansen, is momenteel op Aruba en zal de single daar de komende weken promoten en achter de schermen wordt er hard gewerkt om de rest van Piñata later dit jaar naar de eilanden te halen.

203/03/2016 - Selectie voor Road to Parkpop bekend

Ook dit jaar organiseren het Haags Pop Centrum en Musicon weer het Haags Podium op Parkpop. Naast het reguliere programma, kunnen bands en acts uit regio Den Haag een plek bemachtigen op dit felbegeerde podium door mee te doen aan Road to Parkpop. Uit de bijna 70 inschrijvingen zijn door HPC, Musicon, Bazart Presents en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers geselecteerd voor de vier voorrondes.

De voorrondes:
12 maart in HPC Café: Alcuna Wilds, Dr. Meraki, Robin Haijes en Iconoclast 
13 maart in Musicon: Icarius, Dead Cat Stimpy, DiTCH en Dr. Justice & The Smooth Operators
19 maart in HPC Café: Danella Smith Band, MOL, Schwarzstern en New Dosis Audio 
20 maart in Musicon: Rachman & NOVA, Room for Error, The Hague Blues Orchestra en RPL 

Tijdens iedere voorronde bepaalt een vakjury welke band of act doorgaat naar de finale op vrijdag 8 april in club De Vinger. Daarnaast wordt aan het einde van de reeks ook nog een wildcard uitgedeeld die de vijfde act toegang geeft tot een finaleplek. De winnaar van de finale geeft zondag 26 juni een optreden op het Haags Podium op Parkpop. 

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12denhaag.nl!