Haags Popnieuws: week 15

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

11/04/2016 - Chabliz treedt op in New York

De Haags-Zuidhollandse popnoirband Chabliz heeft vijf live optredens in New York City. Drie optredens vonden plaats in verschillende venues in de New Yorkse wijken Brooklyn en Astoria. Daarnaast speelde Chabliz live voor de gerenommeerde New Yorkse radiozender The Real Radio Show. Chabliz is de derde Nederlandse act die voor deze zender optreedt. Eerder traden de Nederlandse acts Brainpower en Orange Grove daar op. Op de website van Chabliz is een uitgebreid tourverslag terug te lezen. 

09/04/2016 - Dr Meraki wint finale Road to Parkpop

Op tamelijk grandiose wijze heeft is vrijdagavond 8 april Dr Meraki de winnaar geworden van de Road To Parkpop 2016, het Haags talententraject van Parkpop Den Haag (26 juni 2016). Tijdens de grote finale avond in De Vinger sleepte de Haagse band Dr Meraki de laatste podiumplek op het Haags Podium van Parkpop in de wacht. Dr Meraki liet vier andere finalisten achter zich in de finale. Dr Meraki (eerder begonnen als Ability of Music) bestaat uit vier jongens: Milan Boone (gitarist, zang) Tommy van Leuken (Toetsen) Huy Le (Bas Gitarist) Pim de Roij (Drums). Zij maken Jazz/Fusion/Soul muziek.

07/04/2016 - HaSchiBa verder als Blended

HaSchiBa (Haagse Schilderswijk Bazar) komt terug en gaat verder onder de naam Blended. Ook de eerste namen van het gratis festival zijn bekend gemaakt. Het festival zal niet alleen meer in de Schilderswijk plaatsvinden, maar ook in de Transvaal. Vandaar dat de organisatie de naam van het festival heeft veranderd. De eerste acts die geboekt zijn voor het festival op zaterdag 17 en zondag 18 september zijn Re:Freshed Orchestra, Lakshmi en Kuenta i Tambu. De komende maanden komen daar nog veel meer acts bij. De HaSchiBa was twaalf jaar lang een groot festival in Den Haag. In 2008 werd het festival gestopt. Jaarlijks kwamen er zo’n 130.000 mensen op het festival af.

15/03/2016 - Azure Hiptronics naar festival South by Southwest in Texas

De Italiaans-Nederlandse band Azure Hiptronics gaat naar Austin, Texas voor een aantal optredens tijdens South by Southwest (SXSW), een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van interactieve media, film en muziek.  De band, die haar muziek 'Ultrafunkatronicjazzhippop' noemt, speelde eerder op podia als MASP (São Paulo) en op North Sea Jazz. Na deelname aan SXSW zal de groep een derde album gaan opnemen en aantal concerten geven in Nederland. De optredens in Austin, Texas worden mede mogelijk gemaakt door Dutch Impact en The Hague Music Export (THME). THME is een fonds opgesteld vanuit de Gemeente Den Haag met als streven het faciliteren van internationale tours van Haagse regionale bands, acts en DJ’s. Voor 3voor12 Den Haag zal Azure Hiptronics een tourverslag bijhouden.

15/03/2016 - Transvaal en Schilderswijk adopteren Bevrijdingsfestival Den Haag

Bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijken Transvaal en Schilderswijk gaan zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor het Bevrijdingsfestival Den Haag. In een speciale 'vrijheidsverklaring' werd naar buiten gebracht: “Transvaal en de Schilderswijk barsten van het talent, er zit heel veel kracht in de wijken, kracht die wij gaan inzetten voor anderen in onze stad. Vanaf dit jaar gaan wij ons inzetten om hetBevrijdingsfestival op vele vlakken nog succesvoller te maken.  Denk aan promotie, optredens van talenten uit de wijken, hulp bij de beveiliging en andere taken op het terrein. We doen dit om verbindingen te leggen, om drempels weg te halen, om écht samen de vrijheid te vieren.”

08/03/2016 - Popschool Den Haag organiseert: “BSSWvCDH”

Popschool Den Haag presents: “de Beste Singer-Songwriter van Centrum Den Haag” Op woensdag 13 april presenteert Popschool Den Haag in samenwerking met Cultuurschakel de contest: “de Beste Singer-Songwritervan Centrum Den Haag”. Naast eeuwige roem in eigen stad zal gestreden worden om een optreden op diverse zomerfestivals, met als klap op de vuurpijl een plekje op het 'People's Stage' op Parkpop!  De finale vindt plaats op het foyerpodium van Prins27. Ben jij een Haagse singer-songwriter en vind jij het hoog tijd worden dat de gehele stad aan je voeten ligt? Je kunt je voor 4 april inschrijven. Alle stijlen zijn welkom. 

08/03/2016 - Eerste namen Schippop bekend

Het gratis toegankelijke festival Schippop opent op zaterdag elf juni voor de 18e keer haar deuren. Schippop is een klein en intiem festival met de bands die hetzelfde festivalseizoen staan te schitteren op de grote festivals. Tot op heden heeft het festival vier bands naar buiten gebracht. De Amsterdamse band Indian Askin zullen deze zomer naar de polder afreizen. Daarnaast spelen ook de Rotterdamse bands De Likt en Half Way Station een thuiswedstrijd. De Likt zette met hun electrofunk en keiharde raps Noorderlag op de kop. Half way station stond vorig jaar met hun kersverse album op toonaangevende festivals als Metropolis en Motel Mozaique. Hun album werd door 3voor12 Rotterdam uitgeroepen tot beste album uit de regio. Verder is ook het Belgische Glints toegevoegd aan de line-up. Hun electronische mix van pop en hiphop doet misschien denken aan The streets. 

03/03/2016 - Hans Hagtkoâh terecht

De 66-jarige Hagenaar Hans Hagtkoâh, die sinds vorige week werd vermist, is terecht. Over zijn verblijfslocatie en de reden van zijn vermissing doet de politie geen mededelingen. Velen Hagezen en Hagenaars waren de afgelopen dagen op zoek naar het icoon van de Haagse popscene. Ook columnist Justin Verkijk maakte zich zorgen.  

03/03/2016 - Piñata brengt single uit in de Caribbean

De in december tot Haagse Song van het Jaar verkozen single “She’s above my head” van Piñata komt officieel uit in de Caribbean. Op donderdag 3 maart wordt de single officieel gelanceerd via het online muziekplatform van de Caribbean Skempi.com en diverse radiostations op Aruba en Curaçao. De single is de eerste officiële release van de band in de Caribbean. Zanger Pintos Jansen, is momenteel op Aruba en zal de single daar de komende weken promoten en achter de schermen wordt er hard gewerkt om de rest van Piñata later dit jaar naar de eilanden te halen.

203/03/2016 - Selectie voor Road to Parkpop bekend

Ook dit jaar organiseren het Haags Pop Centrum en Musicon weer het Haags Podium op Parkpop. Naast het reguliere programma, kunnen bands en acts uit regio Den Haag een plek bemachtigen op dit felbegeerde podium door mee te doen aan Road to Parkpop. Uit de bijna 70 inschrijvingen zijn door HPC, Musicon, Bazart Presents en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers geselecteerd voor de vier voorrondes.

De voorrondes:
12 maart in HPC Café: Alcuna Wilds, Dr. Meraki, Robin Haijes en Iconoclast 
13 maart in Musicon: Icarius, Dead Cat Stimpy, DiTCH en Dr. Justice & The Smooth Operators
19 maart in HPC Café: Danella Smith Band, MOL, Schwarzstern en New Dosis Audio 
20 maart in Musicon: Rachman & NOVA, Room for Error, The Hague Blues Orchestra en RPL 

Tijdens iedere voorronde bepaalt een vakjury welke band of act doorgaat naar de finale op vrijdag 8 april in club De Vinger. Daarnaast wordt aan het einde van de reeks ook nog een wildcard uitgedeeld die de vijfde act toegang geeft tot een finaleplek. De winnaar van de finale geeft zondag 26 juni een optreden op het Haags Podium op Parkpop. 

18/2/2015 - Playground Zer0 groot in Polen

Niet "big in Japan" maar big in Polen! Playground Zer0 heeft een hitje te pakken te pakken in Polen. Samen met de Poolse rapper O.S.T.R heeft Playground Zer0 het liedje 'We krwi' oftwel Since I Saw You opgenomen. Dat liedje is inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken. Of er een tour aangehangen wordt is nog niet bekend. 

12/02/2016 - Grauzone Festival in 2017 naar Den Haag

Het multidisciplinaire Grauzone Festival verhuist, na drie edities in de Amsterdamse Melkweg voor de komend jaar naar het Paard van Troje. Over exact één jaar op 11 februari 2017 zal Grauzone plaatsvinden in alle zalen van het Paard van Troje. Het programma staat volledig in het teken van de underground cultuur van de jaren 60 tot heden. De afgelopen jaren stonden op Grauzone namen als Echo and the Bunnymen, The Fall, The Damned en Mick Harvey, Cold Cave, Iceage, TR/ST, The Wytches en Helena Hauff. Grauzone presenteerde bovendien een filmprogramma, een symposium en een eigen tentoonstelling GRAUKUNST, met kunstwerken van oa. Tracy Emin, Alan Vega en Richard Kern.

09/02/2016 - Inschrijvingen Skooltainer Talent Hunt geopend

Vanaf vandaag kunnen jonge bands zich weer opgeven om tijdens het Life I Live Festival te spelen in de zogenaamde Skooltainer, een zeecontainer die is omgebouwd naar klein podium. Bands die voor minimaal 75% uit middelbare scholieren bestaan kunnen zich t/m 26 februari hier aanmelden.

08/02/2016 - Mustangs wordt The Stangs

De Haagse band Mustangs gaat voortaan door het leven als The Stangs. Een duidelijke aanleiding voor de naamsverandering is er niet, wel heeft de band verschillende shows staan voor de komende tijd. "Vanaf heden gaan wij door het leven als The Stangs. De komende tijd gaan wij onze eerste shows doen onder deze naam met onder andere een showtje thuis in de Zwarte Ruiter op 10 April. Kijk op de omslagfoto voor andere upcoming shows. Tot snel!" aldus The Stangs op hun Facebook. 

4/02/2016 - Wie schrijft het beste lied over de 'Maatschappij'?

Vanaf 9 maart t/m 25 mei 2016 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Muziek- en Eetcafé De Maatschappij elke woensdagavond een echte liedjesstrijd: Het Maatschappijlied. De winnaar van deze schrijfwedstrijd is verzekerd van een plek op Parkpop, maar speelt ook op het grote havenpodium tijdens Vlaggetjesdag en op HipFest. Hoe je mee kunt doen lees je hier