Haags Popnieuws: week 9

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

03/03/2016 - Hans Hagtkoâh terecht

De 66-jarige Hagenaar Hans Hagtkoâh, die sinds vorige week werd vermist, is terecht. Over zijn verblijfslocatie en de reden van zijn vermissing doet de politie geen mededelingen. Velen Hagezen en Hagenaars waren de afgelopen dagen op zoek naar het icoon van de Haagse popscene. Ook columnist Justin Verkijk maakte zich zorgen.  

03/03/2016 - Piñata brengt single uit in de Caribbean

De in december tot Haagse Song van het Jaar verkozen single “She’s above my head” van Piñata komt officieel uit in de Caribbean. Op donderdag 3 maart wordt de single officieel gelanceerd via het online muziekplatform van de Caribbean Skempi.com en diverse radiostations op Aruba en Curaçao. De single is de eerste officiële release van de band in de Caribbean. Zanger Pintos Jansen, is momenteel op Aruba en zal de single daar de komende weken promoten en achter de schermen wordt er hard gewerkt om de rest van Piñata later dit jaar naar de eilanden te halen.

203/03/2016 - Selectie voor Road to Parkpop bekend

Ook dit jaar organiseren het Haags Pop Centrum en Musicon weer het Haags Podium op Parkpop. Naast het reguliere programma, kunnen bands en acts uit regio Den Haag een plek bemachtigen op dit felbegeerde podium door mee te doen aan Road to Parkpop. Uit de bijna 70 inschrijvingen zijn door HPC, Musicon, Bazart Presents en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers geselecteerd voor de vier voorrondes.

De voorrondes:
12 maart in HPC Café: Alcuna Wilds, Dr. Meraki, Robin Haijes en Iconoclast 
13 maart in Musicon: Icarius, Dead Cat Stimpy, DiTCH en Dr. Justice & The Smooth Operators
19 maart in HPC Café: Danella Smith Band, MOL, Schwarzstern en New Dosis Audio 
20 maart in Musicon: Rachman & NOVA, Room for Error, The Hague Blues Orchestra en RPL 

Tijdens iedere voorronde bepaalt een vakjury welke band of act doorgaat naar de finale op vrijdag 8 april in club De Vinger. Daarnaast wordt aan het einde van de reeks ook nog een wildcard uitgedeeld die de vijfde act toegang geeft tot een finaleplek. De winnaar van de finale geeft zondag 26 juni een optreden op het Haags Podium op Parkpop. 

18/2/2015 - Playground Zer0 groot in Polen

Niet "big in Japan" maar big in Polen! Playground Zer0 heeft een hitje te pakken te pakken in Polen. Samen met de Poolse rapper O.S.T.R heeft Playground Zer0 het liedje 'We krwi' oftwel Since I Saw You opgenomen. Dat liedje is inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken. Of er een tour aangehangen wordt is nog niet bekend. 

12/02/2016 - Grauzone Festival in 2017 naar Den Haag

Het multidisciplinaire Grauzone Festival verhuist, na drie edities in de Amsterdamse Melkweg voor de komend jaar naar het Paard van Troje. Over exact één jaar op 11 februari 2017 zal Grauzone plaatsvinden in alle zalen van het Paard van Troje. Het programma staat volledig in het teken van de underground cultuur van de jaren 60 tot heden. De afgelopen jaren stonden op Grauzone namen als Echo and the Bunnymen, The Fall, The Damned en Mick Harvey, Cold Cave, Iceage, TR/ST, The Wytches en Helena Hauff. Grauzone presenteerde bovendien een filmprogramma, een symposium en een eigen tentoonstelling GRAUKUNST, met kunstwerken van oa. Tracy Emin, Alan Vega en Richard Kern.

09/02/2016 - Inschrijvingen Skooltainer Talent Hunt geopend

Vanaf vandaag kunnen jonge bands zich weer opgeven om tijdens het Life I Live Festival te spelen in de zogenaamde Skooltainer, een zeecontainer die is omgebouwd naar klein podium. Bands die voor minimaal 75% uit middelbare scholieren bestaan kunnen zich t/m 26 februari hier aanmelden.

08/02/2016 - Mustangs wordt The Stangs

De Haagse band Mustangs gaat voortaan door het leven als The Stangs. Een duidelijke aanleiding voor de naamsverandering is er niet, wel heeft de band verschillende shows staan voor de komende tijd. "Vanaf heden gaan wij door het leven als The Stangs. De komende tijd gaan wij onze eerste shows doen onder deze naam met onder andere een showtje thuis in de Zwarte Ruiter op 10 April. Kijk op de omslagfoto voor andere upcoming shows. Tot snel!" aldus The Stangs op hun Facebook. 

4/02/2016 - Wie schrijft het beste lied over de 'Maatschappij'?

Vanaf 9 maart t/m 25 mei 2016 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Muziek- en Eetcafé De Maatschappij elke woensdagavond een echte liedjesstrijd: Het Maatschappijlied. De winnaar van deze schrijfwedstrijd is verzekerd van een plek op Parkpop, maar speelt ook op het grote havenpodium tijdens Vlaggetjesdag en op HipFest. Hoe je mee kunt doen lees je hier

04/02/2016 - SFB tekent bij AT-Bookings

De Haagse hiphop act SFB (Strictly Family Business) is onder de vleugels van AT-Bookings gekomen. De artiesten Frenna, Jandro, KM en Priceless (SFB) waren afgelopen jaar betrokken bij het New Wave project van Top Notch (het label van SFB). Lees hier een groot interview met de mannen van SFB. "Wij zijn verheugd te kunnen vertellen dat SFB vanaf nu exclusief te boeken is bij AT Bookings!" aldus AT Bookings (het boekingskantoor van onder andere De Kraaien en Luminize). 

18/01/2016 - Vince van Reeken stapt uit DI-RECT

Toetsenist Vince van Reeken stapt na 7 jaar uit DI-RECT. Dat heeft de Haagse band bekendgemaakt op zijn website.

Vince: "Ik ben ontzettend dankbaar voor alle avonturen die ik met de band mocht beleven en blij dat ik onderdeel was van de vele optredens, unieke tours en prachtige reizen. Echter ligt mijn hart het meest bij liedjes schrijven en wil ik mij daar in de toekomst volledig op focussen. Ik voel dat ik deze stap nu moet nemen. Ik verlaat de band maar hou er vier ontzettend goede vrienden en ontelbare mooie herinneringen aan over.”

De laatste optredens met Vince zijn op De Vrienden van Amstel LIVE, vanaf a.s. donderdag.

15/01/2016 - Olax stopt ermee

“Ik kap ermee.” Geheel in eigen stijl kondigt de liedschrijver Olax aan dat hij ermij gaat stoppen. Wel kan hij er direct bij vertellen dat hij bezig is met een nieuw project, de powermetalband Boréas. Het laatste optreden van Olax is op 20 februari tijdens HPC Winterfest, hij zal dan als Dikke Met De Band samen optreden met Mullet (waar hij al eens een duo-ep mee opnam). 

13/01/2016 - Eerbetonen aan David Bowie in Paard, Musicon en Filmhuis

Het Paard van Troje organiseert naar aanleiding van het overlijden van het Britse popicoon David Bowie op 13 januari een tribute-avond in het Paardcafé. Er zal Bowie-muziek worden gedraaid. Ook worden er clips, oude livebeelden en videobeelden getoond van Bowie als acteur.

Ook in Musicon wordt een Bowie-avond georganiseerd. "We draaien de hele avond zijn muziek en we zijn druk bezig om een passende band erbij te vinden. Een goed moment om onder het genot van een biertje herinneringen uit te wisselen over dit rock-icoon", zo stelt het muziekcentrum op zijn website. De avond vindt op 15 januari plaats.

In het Filmhuis Den Haag wordt van 14 t/m 20 januari de documentaire 'David Bowie Is' vertoond, die werd gemaakt naar aanleiding van de gelijknamige voorstelling, die momenteel in Groningen hoge bezoekersaantallen trekt. Informatie over tijden en tickets is te vinden op de website van het Filmhuis.

11/01/2016 - Taylor Swift kopieert Luminize

De Amerikaanse megaster Taylor Swift heeft zich voor haar nieuwe videoclip 'Out of the Woods' laten inspireren door de Haags-Kroatische band Luminize. Althans, dat beweert het viertal gekscherend op zijn Facebookpagina. De videoclip toont  veel overeenkomsten met de clip van Luminize' 'Kill It with Love'. Of Swift écht de Haagse video als inspiratie heeft gebruikt, is niet bekend. Oordeel zelf!

11/01/2016 - Inschrijving Peter Tetteroo Bokaal 2016 geopend

De inschrijving voor de Peter Tetteroo Bokaal 2016 is geopend. Uit de inzendingen zullen negen acts geselecteerd worden, die een optreden moeten verzorgen in een van de drie voorrondes in Café Steck in Delft. De winnaars van deze voorrondes spelen traditiegetrouw op het Westerpop-festival, dat in 2016 na een jaar afwezigheid weer terugkeert. Meer informatie is te vinden op de website van Westerpop.

11/01/2016 - Crossing Border verhuist naar Grote Markt en Paard van Troje

Het Crossing Border Festival verhuist dit jaar van de Koninklijke Schouwburg naar de Grote Markt en het Paard van Troje. Dat zei directeur Majel Blonden van het Paard van Troje zondag in het programma Kunstlicht op Den Haag FM. Na afloop van de laatste editie van Crossing Border gaf festivaldirecteur Michel Behre al aan te willen verhuizen. Dat is dus gelukt.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12denhaag.nl!