3voor12 Den Haag tipt Kaderock 2016 3voor12 Den Haag tipt Kaderock 2016

Taymir, Badjekkah, Het Universumpje en The Deaf

, Joeri Gordijn

3voor12 Den Haag tipt Kaderock 2016

Taymir, Badjekkah, Het Universumpje en The Deaf

Joeri Gordijn ,

Zaterdag 4 juni is het tijd voor Kaderock 2016, het festival op en rond het terrein van Musicon. Kaderock is in de afgelopen jaren uitgegroeid van buurtfestivalletje tot festival met grote namen en interessante boekingen. En dit jaar is dat niet anders. Misschien kan de 2016-editie zelfs wel pretty legendarisch worden. Waarom? Een mooie mix Haagse trots, interessante acts van buiten de stadsgrenzen en het festival staat in het teken van de Q65 dit jaar. Dus wie gaat er The Life i Live spelen?

Seed of Ayawaska (13:30 uur -Binnenpodium)

Ze stonden al op onze eigen clubavond en wonnen vorig jaar Talent Event, Seed of Ayawska. Het is een mengeling tussen vroeg Led Zeppelin en Frank Zappa, rare gitaarloopjes met virtuoos gedrum zeg maar. Dat klinkt appetijtelijk toch? Ja. Als we dan ook nog vertellen dat die jongens in Amerika nog niet zouden mogen drinken (jong dus) en uit de stad komen. Heeft u reden genoeg om vroeg aan te schuiven tijdens Kaderock. 

Het Universumpje (15:30 uur - Binnenpodium)

Knotsgek. Een heerlijke clichématige omschrijving, "die jongens zijn knotsgek". En zij zijn ook nog eens ruig, die jongens van Het Universumpje. Keiharde stoner met Nederlandse teksten. Tijdens Sniester vorig jaar braken ze vakkundig de Zwarte Ruiter af, dus dat zal op deze zaterdagmiddag in het Musicon ook wel gebeuren. Met teksten die je niet direct begrijpt, maar je wel bij blijven. Soort Spinvis, maar dan met keiharde gitaren. 

Badjekkah (17:00 - Binnenpodium)

Voor ons een van de muzikale hoogtepuntjes van vorig jaar: Badjekkah samen met Kernkoppen tijdens de Finale van de Haagse Popwe....maand. Virtuoos en onnavolgbaar en toch begrijpelijk, dat zijn de twee mannen van Badjekkah. Hiphop beats gedrumd op het hoogste niveau worden van de 'sickste' deuntjes voorzien door Mano-Yeah op synths en meer. Dat drummer Gino-Cochise, drummen zo gemakkelijk kan doen lijken terwijl hij een te grote jas en te grote hoed op heeft. Bizar. Kom dit zien en wordt weggeblazen. Ze hebben zelfs een themesong! 

Taymir (20:30 - Hoofdpodium)

"Pffff, dat ligt voor de hand!" horen we jullie al zeggen. Ja, maar dit is dus voor veel Hagenezen (want aan die kant van de Laan van Meerdervoort zijn we zaterdag) één van de laatste keren dat ze deze band kunnen gaan zien. Want ze stoppen er in oktober mee. Zonde? Ja. Maar reken maar dat deze op Kaderock band gaat spelen alsof het één van hun laatste keren is... want dat is het ook. Stonden al op Pinkpop en schrijven van die beatpop liedjes die nooit meer uit je hoofd gaan. Hopelijk horen we zaterdag veel werk van het nieuwe album, want dat gaat er nog aankomen. Vlak voor het einde. Om het er nog even in te wrijven. 

The Deaf (22.00 - Hoofdpodium)

Duh Def. Dat is toch wel de gedroomde afsluiter voor een festival als Kaderock. Op een steenworp afstand van waar 'het allemaal begon', die Haagse beat. Onlangs werd op het Almeloplein (brug over en dan rechtsaanhouden) nog een tekst van Q65 op een gevel geplaatst. Waarom? Omdat dit één van de buurten was waar die bandjes vandaan kwamen vroeger. Joop Roelofs (zanger van 'de Q') heeft laatst in Stork on Air gezegd dat The Deaf zijn favoriete Haagse band is. Dus daarom moet juist The Deaf Kaderock afsluiten (en The Live I Live spelen, als het even kan). 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag