Programma Summertime Festival 2016 bekend Programma Summertime Festival 2016 bekend

Wereld(s)festival op 15, 16 en 17 juli op de Grote Markt

, Redactie 3voor12 Den Haag

Programma Summertime Festival 2016 bekend

Wereld(s)festival op 15, 16 en 17 juli op de Grote Markt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Musicon en de Grote Markt presenteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli elk jaar een uniek festival in het hartje van Den Haag. Summertime programmeert internationale artiesten vanuit alle windstreken. Zo is er klassieke muziek, jazz, samba, soul, moderne en (semi) akoestische popmuziek. Het festival vindt plaats vanaf een schilderachtig carrouselpodium op de Grote Markt. De programmering is inmiddels bekend gemaakt.

Vrijdag

Het Patricia Wisse Quartet opent het festival op vrijdag en zij speelt bijvoorbeeld traditionals als "Sometimes I Feel Like a Motherless Child" maar ook eigen nummers als "Dream Sequence". Uit de muziek spreekt hoop en melancholie, pijn en schoonheid, speelse onbevangenheid en intimiteit, met een uniek geluid en sterke wortels in de jazz. Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componiste en vocaliste. Ellister van der Molen is een trompettiste die door jazzcollega’s hoog wordt gewaardeerd. Met haar kwartet stond ze o.a. op North Sea Jazz. Als afsluiter op vrijdag speelt het Belgische Evil Empire Orchestra. Deze 8-koppige band rond frontvrouw Kimberly Dhondt, combineert zwoele en zweterige soul met rauwe funk, een vleugje psychedelica en een flinke dosis Afrikaanse grooves.

Zaterdag 
Hadewich de Meester en Tijmen de Ridder (beiden deelnemers/winnaars van het Princes Christina Concours) openen de zaterdag. Swart is een band rondom saxophoniste Celia Swart, Masflamenco doet aan authentieke flamenco inclusief danseres. The Royal Sisters zingen driestemmige, zelf-gearrangeerde jazz-standards en zijn te vergelijken met The Andrews Sisters, maar dan wat moderner en ruiger. Dat Lady Shaynah (Shanice Dionne Redan) in de muziek is beland, is niet verwonderlijk. Haar Surinaamse moeder en Antilliaanse vader hebben haar besmet met het muziekvirus. Niet alleen was ze een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam, ook zong ze samen met diverse grote namen als Shirma Rouse, Berget Lewis en Candy Dulfer. De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet. Ook uit Kroatië komt de dames pop/rock formatie Luminize welke al op Parkpop en Kaderock te zien waren. Nu een speciale akoestische set. Afsluiter op de zaterdag zijn Lilian Vieira & Ferdinand van Duuren Group​. Ze neemt u mee op een muzikale reis waarbij een mix van bekende en minder bekende Braziliaanse covers maar natuurlijk ook eigen geschreven repertoire voorbij zullen komen. 

Summertime

Iris Penning

Iris Penning

Op zondag wordt de dag weer geopend door deelnemers/winnaars van het Prinses Christina Concours. In dit geval zijn dat Mirna Ackers enTalitha Mugge. Ook speelt op zondag de Russische Anna Mikhailova. Met haar band maakt ze een mengeling van moderne muziek, film, theater en performance kunst. Verder nog het Spoken Saxophone Quartet saxofoon partijen die klinken als of ze met elkaar een gesprek aan gaan. Ook Nadia Group is uw aandacht waard met hun swingende jazz met Braziliaanse invloeden. Als afsluiter zal optreden Iris Penning. Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. De jonge singer-songwriter stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, deed mee aan de Popronde en heeft het podium gedeeld met Spinvis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag