3voor12 Den Haag tipt Werfpop 2016

O.a Iguana Death Cult, The Indien en Madball

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Zondag is het tijd voor het grootste festival van Leiden: Werfpop. Het festival heeft elk jaar interessante bandjes op het lijstje staan. We durven zelfs te zeggen dat de bands op Werfpop een jaar later vaak op festivals als Parkpop te zien zijn. Zo ook dit jaar. Wij maakten voor jullie een lijstje met onze favo's. Let op! De ingang van Werfpop is dit jaar weer terug verhuisd naar het pad bij de vijver, richting het Theehuis in het Leidse Hout.

Madball (P2 - 22:00 - 23:00)

Ouwe rotten hardcore in het Leidse Hout! Rechtstreeks uit de New Yorkse underground zaait Madball sinds 1989 hel en vederf. In het rijtje van band als Agnostic Front en Sick of it All wordt Madball gezien als de grondleggers van de New Yorkse Hardcore scene. De band trad vaker in Nederland op, waaronder een optreden op Lowland '98. Ouwe rotten dus. 

Destructive Penguins (P1 - 13:00 - 13:30)

Een Leids bandje mag het hoofdpodium van Werfpop 'openen' zondag. En laten we hopen dat rond 13:00 het zonnetje al schijnt want Destructive Penguins maakt muziek voor de zomer. Hiphop, funk, rock en pop. Denk met iets meer toetsen. Helemaal niets mis mee, vooral de jazzy intermezzo's mogen er wezen. Wij zijn benieuwd. 

Coral Springs (P2 14:30 - 15:15)

In een uitzending van Stork on Air (Maandagavond 21.00 uur op Den Haag FM) vertelde Jo van Coral Springs twee weken geleden nog dat ze verbaasd waren gevraagd te worden voor Werfpop. Misschien heeft het te maken met het feit dat de band ook op het wereldberoemde Punk Rock Holiday Festival in Slovenië staat deze zomer? Coral Springs maakt punkrock, maar wel met een zwaar melodisch randje. 

Iguana Death Cult (P1 - 14:00-14:45)

Een 3voor12 Den Haag favorietje: Iguana Death Cult. Knotsgekke psych/garage uit Rotterdam (en een beetje Den Haag). Stonden op Club 3voor12 Den Haag in september vorig jaar en daarna is het hard gegaan.....  Of, misschien heeft dat er weinig mee te maken maar de band staat op tientallen festivals deze zomer. Verwacht veel fuzz, opgefokte basloopjes en mensen die de crowdsurfregels van Werfpop aan hun laars lappen. 

The Indien (P1 - 15:15-16:00)

De ideale schoondochter uit Den Haag: Rianne Walther van The Indien. Toch kan ze soms venijnig uit de hoek komen op hun EP Hiatus. De band stond vorig jaar op Lowlands en ook dit jaar weer op menig festival. The Indien maakt soulvolle liedjes die de jaren 60' uitschreeuwen (en in de lijn liggen met die andere ideale schoondochter uit Den Haag: Mariska Veres van Shocking Blue).