Splendid en Project Bongo brengen de zomer terug

Liefdesfestijn in strandtent Naturel

Tekst: Bernadette Pegtel | Foto's: Esmee de Vette ,

Het is midden zomer en men zou verwachten dat het nu wel stralend weer zou zijn, misschien zelfs ruim 25 graden met zon in overvloed. Maar helaas hebben we het klimaat in Nederland niet mee. Een typisch Hollandse zomer brengt ons vandaag wolken en zelfs een paar buitjes. Maar gelukkig schijnt de zon wel in de strandtent Naturel waar Project Bongo en Splendid ook direct de temperatuur laten stijgen.

Aan Project Bongo vanavond de eer om het publiek goed warm te maken voor de grote act later vanavond. Muzikanten hebben blijkbaar altijd een eigen klok dus ook deze avond begint later dan gepland. Maar op mooie avond op het strand, hoef je daar niet over te klagen. Het is een tijd geleden dat we de mannen van Project Bongo live zagen, maar wees niet gevreesd, de band is het nog niet verleerd. Bij het nummer 'Girls don't mind' zijn er maar weinig mensen die de dansbare muziek kunnen weerstaan. Wat direct opvalt wanneer je om je heen kijkt, is dat het publiek gemengd is bij Naturel vanavond. Jong en oud staan door elkaar heen, maar iedereen vermaakt zich prima op de vrolijke indiepop van de band. En dan moet Splendid nog beginnen.

Splendid, de koningen van de strandsferen. Helemaal op hun plek bij Naturel. Was je er dit keer niet bij, dan weet je dat je een geweldig feestje hebt gemist. Want deze zomerse muziek, live, in een strandtent. Wat wil je nog meer? Het is dan ook één groot liefdesfestijn waarin Pat Smith het leven wil vieren met het publiek. Daarom wordt er ook ontelbare keren geproost op het mooie leven dat we hier hebben.  "Fuck alle ellende, als je maar liefde in je donder hebt". Smith hoeft maar een kleine hint te geven en het publiek volgt. Klappen, springen, iedereen doet mee en het is een groot feest. Van voorin tot de mensen die helemaal achterin de tent staan, er is geen voetje dat niet van de vloer gaat. Ook de kamerplanten moeten het ontgelden en gaan crowdsurfend de zaal door. Als je dan toch in een strandtent bent, moet er uiteraard ook een surfboard door publiek. Pat zegt, terecht, dat het geen echt surfboard is als er niet op gesurft wordt. Ook dat hoeft hij geen twee keer te zeggen, voordat hij zijn zin af heeft, is er al iemand op het board geklommen. Blijft Naturel nog heel? Maakt het uit op zo'n mooi feestje?

Meezinger na meezinger komt voorbij en met 'The Beach' gaat het publiek helemaal los. Mocht je het repertoire van de groep nog niet kennen, kleine kans, dan kan je toch nog meezingen met liedjes als 'NaNaNa'. Gooi er nog een sitdown tussendoor en de avond kan niet meer stuk.

"Het is een goed leven, ja tog?" aldus Pat. Het kan niet anders gezegd worden dat op deze avond, bij  Naturel, het leven behoorlijk goed is. Met het lied 'Again', scoort de band nu ook in het buitenland, maar de liefde voor Den Haag blijft uiteraard groot. Die liefde is vanavond ook zeker wederzijds. . Splendid zorgt zoals altijd voor een lach en heel veel plezier en doet even geloven dat Nederland een zonnig oord is.