Haagse Song van het Jaar 2016: Stembussen geopend

Uitreiking op woensdag 28 december in het Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag / Den Haag FM ,

Son Mieux? SFB? Belle of Louisville? Of toch Jon Tarifa? Wie schreef hem? Ook dit jaar gaan Den haag FM en 3voor12 Den Haag weer op zoek naar het beste Haagse liedje van het jaar. De zoektocht is vanochtend begonnen tijdens het radioprogramma van Justin Verkijk op Den Haag FM. Daar werd afgetrapt met de opening van de digitale stembus. De hele maand lang kan het Haagse publiek stemmen op hun favoriete liedje. Op woensdag 28 december is er een grote finale in de foyer van het Paard van Troje, met live radio-uitzending en optredens van de grootste kanshebbers. Vorig jaar won Piñata de prijs met het liedje 'She's Above my Head'. Stemmen kan tot Tweede Kerstdag.

Stemmen & uitreiking

De winnaar van de Haagse Song van het Jaar wordt bepaald aan de hand van een stemsysteem. Dat stemmen kan gebeuren via www.haagsesongvanhetjaar.nl. Wie gestemd heeft ontvangt automatisch een toegangsbewijs voor de feestelijke ontknoping van de verkiezing op woensdag 28 december. Dan wordt met een live radio-uitzending vanuit de foyer van het Paard van Troje bekend gemaakt wie de winnaar is. Tijdens de uitzending zullen een aantal van de grote kanshebbers optreden. Al het publiek dat een stem heeft uitgebracht is welkom om het feest bij te wonen. 

Piñata en de trofee
Vorig jaar won Piñata met het nummer 'She's Above My Head' de prijs voor de Haagse Song van het Jaar 2015. Zij namen toen voor de eerste keer wisseltrofee mee naar huis. De band kreeg de opdracht om 'iets' toe te voegen aan de bokaal. Binnenkort zal de bokaal bij Piñata opgehaald worden en op 28 december aan de volgende winnaar doorgegeven worden. 

Lijst

Op de website waar gestemd kan worden staat een 'shortlist' met vijftig namen. Die vijftig namen zijn uitgekozen door de redactie van Den Haag FM, Stork on Air en 3voor12 Den Haag. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om een 'vrije keuze' in te vullen. 

Haagse Song van het Jaar 2016

28 december van 20.00 uur tot 00.00 uur 
Foyer, Paard van Troje 
Entree: met stembewijs