CB16: Warhaus

Zwoele Belg Noir laat hartjes sneller kloppen

Schrijver: Marije Pluym | Fotograaf: Peter Balkema ,

De verwachtingen over het optreden van Warhaus zijn hooggespannen. De kleine zaal van het Paard, speciaal voor Crossing Border omgedoopt tot Heartbeat Hotel, loopt al ruim voor de Belg het podium beklimt vol. Gaat de zaal de naam eer aan doen en zullen de hartjes sneller gaan kloppen voor de broeierige Belg Noir van Warhaus?

HET CONCERT

Warhaus, Heartbeat Hotel (kleine zaal Paard van Troje), zaterdag 5 november 2016

DE ACT

Maarten Devoldere maakt al een paar jaar furore als één van de frontmannen van de Belgische indiepop band Balthazar. Deze zomer bracht hij het solo-album ‘We fucked a flame into being’ uit. Volgens eigen zeggen een ode aan de liefde, de excessen en de ongrijpbaarheid ervan. Heartbeat Hotel blijkt vanavond te klein voor alle Crossing Bordergangers die deze ode vanavond live willen horen.

HET NUMMER

Al vanaf de eerste tonen van ‘Machinery’ waan je je in een rokerige stripclub. Het enige dat ontbreekt is een stripperpaal en danseressen die zich er krols omheen wikkelen. Ondanks het ontbreken van de hijgerige backing vocals die wel op het album staan, is de liveversie spannend en opzwepend.

HET MOMENT

Tijdens het slotnummer ‘Here I stand’ duikt Devoldere de coulissen in en geeft zijn muzikale begeleiders de kans om even in de spotlights te staan.

HET PUBLIEK

Vanaf het eerste moment windt Warhaus het publiek om zijn vinger. Terwijl de laatkomers zich ophopen voor de ingang van de zaal laten de gelukkigen die wel een plekje in de zaal hebben weten te bemachtigen zich al wiegend meevoeren op de bezwerende klanken van Warhaus en consorten.

HET OORDEEL

Warhaus heeft de afgelopen maanden de nodige veren ontvangen van louter enthousiaste recensenten. Vanavond bewijst Devoldere dat al die veren en vergelijkingen met Cohen en Gainsbourg volslagen terecht zijn.

DE FOTO