CB16: The Hazzah CB16: The Hazzah

Een family affair in de Zwarte Ruiter

, Schrijver: Bernadette Pegtel | Fotograaf: Nienke Verhoef

CB16: The Hazzah

Een family affair in de Zwarte Ruiter

Schrijver: Bernadette Pegtel | Fotograaf: Nienke Verhoef ,

The Hazzah opent de zaterdag van het Crossing Border Festival. Terwijl de weergoden hebben besloten dat de avond niet droog zal verlopen, zoeken veel mensen dekking in de Zwarte Ruiter om dit optreden bij te wonen.

HET CONCERT

The Hazzah, De Zwarte Ruiter, Crossing Border, 5 november 2016

DE ACT

De mannen van de Haagse garageband The Hazzah hebben al heel wat tonen gespeeld op de Grote Markt. Vanavond opent de band de zaterdag van Crossing Border 2016 en maakt het van de gelegenheid gebruik om de nieuwe single te releasen.

HET NUMMER

Vanavond worden niet één, maar twee nummers gereleased. 'I Will Wait for You' en 'The Fuzz'. 'I Will Wait for You' is een rustig nummer dat je gelijk in Californië doet wanen, cruisend langs de kust in een volkswagenbusje terwijl 'The Fuzz' meer in lijn is met het andere werk van de band. Je mag de single kopen van zanger Edo, je mag ook de nieuwe videoclip bekijken maar "doe gewoon je ding" is wat hij vooral wil benadrukken.

HET MOMENT

Waarom afsluiten met je nieuwe single als je kunt afsluiten met het Wilhelmus? Uiteraard ook in een garagejasje. Dit was even een leuke intermezzo, maar gelukkig sluit The Hazzah toch nog af met een eigen nummer, waarbij de drummer zijn kans schoon ziet om er nog even een stevige solo uit te gooien.

HET PUBLIEK

Als je om je heen kijkt, is het publiek misschien iets anders dan wat je normaal in de Zwarte Ruiter tegenkomt. Vaders, moeders, ooms en tantes, de families van de band lijken goed vertegenwoordigd. Zelfs kleine kinderen zijn de Zwarte Ruiter binnengedrongen om dit optreden te bewonderen. Een kleine Edo look-a-like gaat naast het podium zitten om heel schattig mee zingen met o.a. de nieuwste single 'I Will Wait for You'.

HET OORDEEL

The Hazzah zorgt altijd wel voor een lach op je gezicht, zijn het niet de vrolijke nummers dan hebben de leuke danspasjes van frontman Edo wel een goede invloed op je humeur. De muziek kent geen leeftijd, zo is er maar een enkeling in het publiek die stil blijft staan tijdens de muziek van de Haagse band. Ook al is dit het eerste optreden van de avond, het publiek heeft geen tijd nodig om op te warmen en laat de danspasjes van Edo dienen als voorbeeld. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag