Cb16: The Big Moon Cb16: The Big Moon

The Big Moon heeft het allemaal

, Schrijver: Rachel Kabelaar | Fotograaf: Jan Rijk

Cb16: The Big Moon

The Big Moon heeft het allemaal

Schrijver: Rachel Kabelaar | Fotograaf: Jan Rijk ,

Het netste Britse accent dat je ooit hebt gehoord, een mierzoete uitstraling en keiharde rocksongs - de vier Londense chicks weten deze combinatie zonder problemen tot een succes te maken. Dat ze nog niet zo lang een viertal vormen is nergens aan te merken, hun songs staan namelijk als een huis.

HET CONCERT

The Big Moon, De Zwarte Ruiter, Crossing Border, zaterdag 5 november 2016

DE ACT

Deze vierkoppige Londense girlband is in een razend tempo onwijs populair geworden toen de groep na twee weken repeteren haar eerste nummers online zette. The Big Moon bezoekt ons kikkerlandje voor het door de Verenigde Staten gaat touren, en daar zijn we het maar wat dankbaar voor.

HET NUMMER

Kiezen is bijna onmogelijk - alle nummers hebben hun eigen grappige touch, kracht en toch een soort onschuld. Ieder nummer swingt genoeg om niet alleen de muzikanten maar ook het publiek aan het dansen te krijgen. Knallers zijn ‘Bonfire’ en ‘Nothing Without You’, maar ook ‘Sucker’ en ‘Cupid’ verdienen een plekje in de hitlijst.

HET MOMENT

Een groepje meiden dat redelijk timide oogt en elkaar een innige knuffel geeft voor het optreden begint en ineens een keiharde rocksong eruit knalt, om het publiek vervolgens heel lieflijk te bedanken. Een typisch geval van ‘don’t judge a book by its cover’: deze babes hebben meer kracht dan je in eerste instantie zou denken.

OOK OPMERKELIJK

Dat dit viertal, onder leiding van leadzangeres Juliette Jackson, bij elkaar is gekomen via een oproep op Facebook(!) is er niet aan af te horen. De meiden lijken niet alleen qua sound, maar ook qua uitstraling perfect op elkaar aan te sluiten. Vereiste om bij de band te horen is een warrige haardos en een heleboel energie, dat is zeker.

HET PUBLIEK

Wanneer je om je heen kijkt, zie je overal knikkende kopjes. Het enthousiasme van de Londense rebellen is zonder meer aanstekelijk: de festivalgangers kunnen niet lang stil blijven staan.

HET OORDEEL

The Big Moon rocks. Deze meiden hebben kracht, wat perfect werkt in combinatie met hun onschuld, vrolijkheid en nette Britse accenten. Wij zijn om.

DE FOTO

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag