CB16: Palace

Koorenhuis te klein voor Palace-bezoeker

Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Jan Rijk ,

Palace staat als één van de headliners op de zaterdag van het Crossing Border festival. In thuisland Engeland stond het kwartet recent nog in het voorprogramma van Jamie T en ook op alle grote radiostations wordt het opgepakt. Hoge verwachtingen dus.

HET CONCERT

Palace, Koorenhuis, Crossing Border, 5 november.

DE ACT

De vier mannen uit Londen wordt een bomvol Koorenhuis aangeboden en bovendien is vanavond de start van hun Europese tour. Daarbij krijgt het publiek een eerste mogelijkheid om tracks van het nieuwe album, dat gisteren uit is gekomen, te beluisteren.

HET NUMMER

Het nieuwe album ‘So Long Forever’ is pas een dag oud, maar er wordt meer indruk gemaakt met het oudere materiaal. De hese stem van de de zanger komt volledig tot zijn recht tijdens ‘I want what you got’. Een bluesy indierock track met volledige overtuiging gebracht.

HET MOMENT

Het lijkt de Britten vandaag niet echt mee te zitten, geeft zanger Leo Wyndham aan. Vanmorgen vertrokken uit Londen en binnen twee uur een lekke band. Het had niet veel gescheeld of er was vanavond een gat in de programmering. ‘Thank fuck we made it’ wordt er vervolgens aangegeven. Als er halverwege de set een onderbreking is van enkele minuten vanwege technische problemen, lijkt het geluk niet wedergekeerd te zijn.

OOK OPMERKELIJK

Al voordat het optreden begint staan de rookmachines op volle toeren te draaien. Als de set begint is de volledige zaal bedolven onder de rook, iets teveel van het goede. Achteraan de zaal is de band nauwelijks te zien, en dat is jammer.

HET PUBLIEK

Het publiek is massaal naar het Koorenhuis toegestroomd. Vooraan staat een jonge man volledig in trance elke beat mee te stampen. De zaal is warm, vol rook en het zweet gutst van de zanger af.

HET OORDEEL

Eigenlijk is het Koorenhuis te klein voor een band als Palace. De indierock band weet te imponeren. Als wij de programmeurs van het Paard mogen adviseren: boek ze, voordat ze nog groter en onbetaalbaar worden.

DE FOTO