CB16: Mich

Mich weet Heartbeat Hotel niet op te warmen

Schrijver: Niels van den Bergh | Fotograaf: Maarten Ederveen ,

Wat ooit begon als een grappig projectje in de studio van Rimer London (Le Le) is nu live te bewonderen tijdens enkele exclusieve optredens. De shoegazeband Mich werd opgericht nadat grafisch ontwerper Piet Parra (Le Le) enkele vrienden betrok bij zijn muzikale ideeën.

HET CONCERT

Mich, Heartbeat Hotel, Crossing Border, zaterdag 5 november 2016

DE ACT

Mich spreek je kennelijk uit als mix. En daar heb je meteen de perfecte benaming van de band te pakken. De samenstelling bestaat namelijk uit zanger Baby Bosma (Aux Raus), drummer Mick Johan (Firestone), Rimer London op toetsen en onlangs werd Sofie Winterson toevoegd op bas.

HET NUMMER

Erg veel onderscheid is er tussen de gespeelde nummers niet te bespeuren. Voordat je net er een beetje inzit qua opbouw en herkenbaarheid, wordt elke song vanuit het niets afgerond. Enkel afsluiter Götterdämmerung blijkt net iets lekkerder te blijven hangen dan de rest van de nummers die er vanavond doorheen geramd worden.

HET MOMENT

Er wordt geen woord gesproken met het publiek dus zullen we de spaarzame momenten dat zanger Bosma zijn duimen opsteekt maar tot de meest memorabele momenten bestempelen. De nummers volgen elkaar met zo’n een sneltreinvaart op dat er geen tijd voor een diepzinnig gesprek is vanavond.

OOK OPMERKELIJK

De looks heeft de frontman ook niet bepaald mee om het geheel als een serieuze band te benoemen. Gehuld in een zwart rockshirt, gouden kettingen en oorbelletje komt Bosma met z’n agressieve kale knar veel beter tot zijn recht in de trashrockscene. Voor het imago van een shoegazezanger was het wellicht verstandiger geweest om zich hiernaar aan te passen. Desondanks vermaakt de zanger zich prima op het podium, gezien het aantal biertjes dat achterover wordt getikt.

HET PUBLIEK

De oudere jongeren die zelf wellicht de opkomst van de new wave hebben meegemaakt staan zeker enthousiast mee te knikken. De rest weet eigenlijk niet wat ze daadwerkelijk van de band moeten vinden. Desondanks wordt de waardering keurig na elke track hoorbaar gemaakt.

HET OORDEEL

Dat vele muzikale achtergronden kunnen samensmelten tot een solide band blijkt niet altijd een succes. Zelfs de oprichter van de band blijkt meer achter de schermen actief te zijn dan er voor. Zo lijken de optredende artiesten er meer op uitgestuurd te zijn om een leuke tijd te hebben dan serieus werk van het optreden te maken. Al met al blijkt het geheel niet te overtuigen. Soms kan een studioprojectje maar beter blijven daar waar het ontstaan is.

DE FOTO