CB16: Dichter

Sympathieke Rotterdammer rapt zelfverzekerd voor enkele aanwezigen

Schrijver: Niels van den Bergh | Fotograaf: Peter Balkema ,

De jonge Rotterdamse rapper Dichter wordt de laatste tijd als een van de hardst werkende artiesten in de hiphopscene bestempeld. Na optredens tijdens Oerol en North Sea Round Town is Crossing Border het volgende alternatieve festival waar zijn skills te bewonderen zijn.

HET CONCERT

Dichter, Zwarte Ruiter, Crossing Border, zaterdag 5 november 2016

DE ACT

Geflankeerd door een dj, drummer en bassist om de sound net iets meer feeling te geven dan enkel een tape, staat rapper Dichter vol zelfvertrouwen vanavond een pittige uitwedstrijd te spelen in de Hofstad. De Rotterdammer wint met z’n vriendelijke en zachte woorden vanaf de aftrap direct al de sympathie van de enkele aanwezigen. 

HET NUMMER

Zoals bij de meeste beginnende artiesten met een debuutalbum (Nieuw Leven) op zak is ook bij Dichter de eerste single hetgeen wat het meest blijft hangen. Met het zweverige ‘Synths’ weet hij het publiek net iets meer in beweging te krijgen dan tijdens de andere nummers.

HET MOMENT

Met de zin “wij brengen de muziek, jullie de gezelligheid!” tovert Dichter bij de meeste toeschouwers een glimlach op hun gezicht. Zo win je dus harten op onbekend terrein.

OOK OPMERKELIJK

Zich bewust van de redelijk lege vloer vraagt Dichter tussen de nummers door niet alleen om applaus voor hem en zijn band, maar ook voor alle aanwezigen. Dat meneer Cactus-momentje had niet gehoeven.

HET PUBLIEK

Dat is er niet bepaald in groten getale. Maar van zij die er wel zijn, staan met name de dames enthousiast mee te swingen op de beat.

HET OORDEEL

Het is jammer om te zien dat een rapper met net zo'n passie en talent als bijvoorbeeld een Typhoon voor zo weinig publiek staat te spelen. Want had die laatstgenoemde in de Zwarte Ruiter gestaan, dan was de tent veel te klein geweest. Dichter komt er qua passie, drive en stijl zo dicht bij in de buurt dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn om te zien of zijn naam in Nederland net zo groot kan worden.

DE FOTO