CB16: Cass McCombs Band CB16: Cass McCombs Band

Softe songs van hoge kwaliteit

, Schrijver: Frank de Jong | Fotograaf: Stephan Kaffa

CB16: Cass McCombs Band

Softe songs van hoge kwaliteit

Schrijver: Frank de Jong | Fotograaf: Stephan Kaffa ,

Cass McCombs staat er bekend om dat hij genres als rock, folk en punk als geheel presenteert. Van een paar vleugjes psychedelica en country is de Amerikaan ook niet vies. Wel moeten we eerlijk toegeven dat de laatste plaat van Cass wat milder is. Gelukkig doet het qua kwaliteit zeker niet onder voor zijn eerdere werk.

HET CONCERT

Cass McCombs Band, Het Koorenhuis, zaterdag 5 november 2016

DE ACT

Op Crossing Border horen we vooral nummers van de laatste plaat 'Mangy Love'. Vanavond staat Cass met zijn band simpelweg als de band van Cass op het programma. En wat een geluid komt er uit die backingband: de mannen doen in plaats van een propere soundcheck gewoon een korte jamsessie. Althans, zo klinkt het. Cass komt wat later het podium op dan verwacht, maar dat geeft helemaal niets.

HET NUMMER

'Bum Bum Bum', zonder twijfel. De warme tonen van de Fenderpiano sluiten naadloos aan op de delay van McCombs' gitaar.

HET MOMENT

Je moet even goed kijken, maar dan zie je dat Angel Olsen vanaf de zijlijn een stuk van 'Opposite House' meezingt. Ze heeft zich verstopt achter de gordijnen, maar voorin is ze goed te zien. Even kort licht McCombs toe dat dit inderdaad Angel Olsen was en daarmee verdwijnt ze weer achter de schermen. 

OOK OPMERKELIJK

Wanneer Angel Olsen weer opduikt en in een relaxte houding van het concert geniet. En de bassolo is ook erg opmerkelijk, want die is verstopt in één van de softrocksongs.

HET PUBLIEK

Er zijn duidelijk fans aanwezig. Een groot deel zingt gezellig mee. De aandacht is alom tegenwoordig, net als bij alle andere acts dit festival.

HET OORDEEL

Cass McCombs Band is enorm goed op elkaar ingespeeld. De meditieve softrocksongs klinken warm, levendig en een klein beetje buitenaards. De heren hebben weinig interactie nodig om elkaar aan te vullen. De songs komen live meer tot zijn recht dan ze oorspronkelijk bedoeld zijn. Wel jammer dat sommige tracks erg op elkaar lijken. Dat zorgt ervoor dat het optreden toch vooral voor de liefhebber bedoeld is. 

DE FOTO

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag