CB16: Shame CB16: Shame

Shame brengt Britse Punk naar Den Haag

, Schrijver: Bernadette van Pegtel | Fotograaf: Maarten Ederveen

CB16: Shame

Shame brengt Britse Punk naar Den Haag

Schrijver: Bernadette van Pegtel | Fotograaf: Maarten Ederveen ,

Aan de Britse band Shame om het programma in De Zwarte Ruiter af te sluiten op deze vrijdag van het Crossing Border Festival. De cultband uit Zuid London heeft een reputatie hoog te houden. Ze brengen namelijk chaos!

HET CONCERT

Shame, De Zwarte Ruiter, Crossing Border, 4 november 2016

DE ACT

Deze jonge band uit Engeland wil maar één ding en dat is Den Haag even goed laten rocken. Met hun punknummers lijkt dat ook wel goed te komen. Het enige wat dan nog nodig is, is een welwillend publiek. Lukt het deze mannen om de Zwarte Ruiter goed af te sluiten op deze natte vrijdagavond van het Crossing Border Festival?

HET NUMMER

Bij 'Gold Hole' gaat het publiek helemaal los en laten ze er geen gras over groeien. Headbangend en stampend gaan de mensen in de Zwarte Ruiter het weekend in. 'The Lick' is ook een bijzonder nummer: frontman Charlie wisselt zang, rap en geschreeuw met elkaar af. De zanger is van alle markten thuis.

HET MOMENT

Tijdens een van de laatste nummers klimt de zanger het balkon in. Daar is de man zo van slag van, dat hij het optreden afsluit met 'We love you Deutschland'...  Om het feest compleet te maken springen een paar bandleden ook nog even de moshpit in.

OOK OPMERKELIJK

De Zwarte Ruiter is al niet vol, is het dan een goed idee om het weinige publiek te voorzien van een bierdouche bij de start van het optreden?

HET PUBLIEK

Er is niet heel veel publiek, de Grote Markt is ook al voor het optreden aardig leeg dat heel goed met het weer te maken kan hebben. Er is echter meer dan genoeg ruimte om helemaal los te gaan op de ruige punknummers van deze jonge mannen uit Engeland. Een paar fanatiekelingen voorin hebben de ruimte ook hard nodig wanneer ze hevig headbangend de muziek doorstaan.

HET OORDEEL

Ja, het zijn misschien hele jonge gasten, maar ze weten wel wat goede punkmuziek is en saai kun je de show zeker niet noemen. Misschien iets minder geschreeuw om het aangenamer te maken maar dat is natuurlijk niet rock 'n roll.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag