CB16: Michael Franti CB16: Michael Franti

Zonnig optreden sluit de vrijdag af

, Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Jan Rijk

CB16: Michael Franti

Zonnig optreden sluit de vrijdag af

Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Jan Rijk ,

Michael Franti mag de vrijdag in The Raven afsluiten. De Amerikaanse artiest is een van de headliners van het Crossing Border Festival van dit jaar. Normaliter staat hij met een volledige band op de bühne maar ditmaal wordt hij enkel begeleid door de gitarist van zijn band Spearhead. En ondanks de minimale bezetting is het wel een feestje.

HET CONCERT

Michael Franti, The Raven, Crossing Border, 4 november 2016

DE ACT

Crossing Border is geen onbekend festival voor de zanger. Hij heeft hier al meerdere keren opgetreden en hij kijkt extra uit naar dit specifieke optreden. Het is namelijk de laatste show van een zeven maanden durende tour. De sfeer zit er goed in en samen met zijn gitarist zet hij vanaf het allereerste moment alles op alles om het de zaal naar haar zin te maken.

HET NUMMER

Voordat 'The Sound of Sunshine' begint vertelt Franti dat hij dit nummer schreef toen hij met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis lag en bijna gestorven was. Maar dit nummer bracht hem terug naar de plek waar de zon 365 dagen per jaar schijnt: Den Haag. Als het nummer bezig is wordt een meisje het podium op getrokken om mee te zingen. De gitarist gaat op haar plek staan in het publiek en speelt daar zijn partijen.

HET MOMENT

Franti zelf gaat ook in het publiek staan. Tijdens 'Saturday' danst hij met iedereen in het publiek en staat de hele grote zaal te springen. Daarna pakt hij zijn gitaar en speelt hij vanuit het centrum van de zaal nog een liedje.

OOK OPMERKELIJK

De zanger besteedt veel aandacht aan zijn publiek, door middel van interactie maar ook doo rmiddel van verhalen. Soms wordt er wel erg lang niet gespeeld en lijkt het alsof er naar 'Michael Franti Spoken Word' wordt geluisterd. Ook al zijn de boodschappen die de zanger overbrengt overwegend goed, het publiek komt voor een zanger en niet voor een conferancier.

HET PUBLIEK

Michael Franti windt de grote zaal makkelijk om zijn vingers met een beproefd recept: interactie en opzwepende muziek. Het is allemaal heel doorsnee maar het publiek vindt het geweldig. Voor het eerst vanavond beweegt The Raven als één.

HET OORDEEL

Een rasentertainer, dat is Franti. Hij weet precies wat het publiek wil en nodig heeft. De zanger heeft ook genoeg nummers om een goede show te vullen en de energie is aanstekelijk. Toch zou het misschien schelen als er minder gepraat en meer gespeeld werd, hoewel niemand van de aanwezigen zich daar druk om heeft gemaakt.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag