CB16: Lisa Hannigan CB16: Lisa Hannigan

Zweverige indiefolk accentueert imposante en unieke locatie

, Schrijver: Niels van den Bergh | Fotograaf: Stephan Kaffa

CB16: Lisa Hannigan

Zweverige indiefolk accentueert imposante en unieke locatie

Schrijver: Niels van den Bergh | Fotograaf: Stephan Kaffa ,

De Ierse zangeres Lisa Hannigan verwierf al bekendheid door met Damien Rice samen te werken.
De afgelopen tien jaar werkte ze zichzelf steeds meer in de picture als solo-zangeres en onlangs verscheen haar nieuwste album 'At Swim'.

HET CONCERT

Lisa Hannigan, Crossing Border, vrijdag 4 november 2016

DE ACT

De Ierse zangeres werd al aangekondigd als een met de mooiste stemmen van de hedendaagse muziekscene, maar wanneer zij en haar vierkoppige band beginnen te spelen lijkt het net alsof de zondagsmis al is begonnen.
Er blijkt daadwerkelijk een engel, gekleed in een sobere jurk, naar de Lutherse kerk te zijn gekomen die iedereen direct doet wegdromen met haar hemelse zang.

HET NUMMER

Halverwege de set komt er met een bombastisch en opbouwend 'We the Drowned' plotseling een donderstorm de kerk binnengeraasd. Terwijl Lisa haarzelf begeleidt met een trekorgel zorgen het reusachtige kerkorgel en de lichtshow voor een indrukwekkend schouwspel.

HET MOMENT

Wanneer Lisa uitlegt hoe een van haar nummers is opgebouwd uit een achterwaarts ingezongen zangpartij, besluit ze live dit voor te zingen. Zo ervaart het publiek dit unieke studiomoment en steekt het vervolgens de waardering niet onder stoelen of banken.

OOK OPMERKELIJK

Als de frontvrouw, bassist en achtergrondzangeres gezamenlijk vanachter een microfoon acapella zingen lijken zijzelf ook verbaasd door het geweldige geluid die zij creëeren. Als dank krijgen beide bandleden dan ook na afloop een welgemeende knuffel.

HET PUBLIEK

Muisstil en intens genietend.

HET OORDEEL

Om de hoek zat al het Paard van Troje maar in deze setting heeft Den Haag wat ons betreft er een nieuw podium bij. Alles klopt in de Lutherse Kerk. Het geluid, het reusachtige orgel als decor en het hoge parelwitte plafond. Dit zou zo maar de Paradiso van Den Haag kunnen worden. Lisa heeft in ieder geval door haar intieme en zuivere optreden de lat alvast hemels hoog gelegd.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag