CB16: Charlie Cunningham CB16: Charlie Cunningham

Luisterliedjes op zijn mooist

, Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Stephan Kaffa

CB16: Charlie Cunningham

Luisterliedjes op zijn mooist

Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Stephan Kaffa ,

De Britse Charlie Cunningham heeft na twee jaar in Sevilla te hebben gewoond een liefde voor de mediterrane sound ontwikkeld. De singer-songwriter weet zich hiermee te onderscheiden en met succes. Recent nog geprezen door BBC Radio 1-dj Zane Low als de volgende hype, mag hij vanavond in een regenachtig Den Haag het publiek opwarmen.

HET CONCERT

Charlie Cunningham, Backyard, Crossing Border 2016, 4 november 2016

DE ACT

Een singer-songwriter met een mediterraans tintje. De zanger weet het publiek van begin tot eind te boeien en lijkt zelf ook erg te genieten van het moment. Luisterliedjes op zijn mooist met een stem waarmee je de koude regen doet vergeten.

HET NUMMER

‘This is a song about being a baby’. Zo wordt ‘Outside Things’ geïntroduceerd, en ademloos wordt er een kleine 3 minuten naar het podium gestaard.

HET MOMENT

Buiten regent het pijpenstelen, wat in de Backyard tent goed te horen is. Het publiek lijkt het niet erg te vinden om door de warme sound van Charlie opgewarmd te worden.

HET PUBLIEK

Tussen de nummers door wordt er een uitstekende solo ingezet die een paar minuten lang mag duren. Het is muisstil in de tent. Een uitbundig applaus volgt, waar de zanger zelf redelijk van ondersteboven lijkt te zijn.

HET OORDEEL

De Backyard blijkt de perfecte locatie te zijn voor de singer-songwriter. Een intiem optreden van een uitstekende muzikant. Het merendeel van de songs lijkt helaas wel erg op elkaar, waardoor echte hoogtepunten niet ontstaan. Desondanks een fijn optreden.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag