Ok doei Taymir Ok doei Taymir

"De Golden Earring van hun generatie, dacht ik"

, Justin Verkijk

Ok doei Taymir

"De Golden Earring van hun generatie, dacht ik"

Justin Verkijk ,

"Het raakt me meer dan de dood van Bowie en Prince. Ik vraag me nu af of ik dit erger vind dan de aanstaande solocarrière van Dinand ‘is dat okay’ Woesthoff. Het scheelt niet veel, maar toch wel. Alleen Bruce Springsteen op het Malieveld ga ik nog slechter op. Grapje, I love The Boss. Ik heb tegenwoordig zelfs een t-shirt met z’n waffel er op.

Fucking Taymir. De Golden Earring van hun generatie, dacht ik. Niet van het podium af te trappen. Toch wel. Drie jaar geleden kwam het demootje van Aaaaah voorbij en we hebben het toen gelijk op de playlist gezet bij Den Haag FM. Van alle nieuwe dingen die ik tot die tijd toegestuurd had gekregen, en da’s aardig wat, vond ik dit verreweg het beste.

3 jaar spelen en meer internationaal succes dan Kane in 40 jaar. Klootzakken. Jullie mogen helemaal niet stoppen. Wat een gelul ook trouwens, “we kunnen er niet meer voor de volle 200 procent voor gaan”. Doe gewoon 100, dan pakken wij die andere 100 wel. Laat me niet in de steek. We moeten nog minimaal 1000 van die iets te ongemakkelijke interviews doen. Jullie kunnen makkelijk nog een keer elfde worden bij het songfestival. En we willen de 60 seconds filmpjes ook tot in den treuren. Moeten we nu zeker naar Mikkie B kijken die al vloggend door een bos rent en op telefoons gaat schieten met een luchtbuks. Duimpie omhoog #knolpower. 

Er zit niets anders op. Ik wacht maar gewoon met smart op die plaat die we nog te goed hebben en hoop maar dat daar veel tranentrekkers op staan, dan komen we lekker janken bij die laatste show in het Paard 16 september."

 

Over Justin

De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag