Column: HANS?!

"Ik kan zoveel mensen opnoemen die ik véél liever kwijt zou zijn."

Justin Verkijk ,

Oh my god dit is lang geleden zeg. Ik hoorde dat nachburgemeester René Bom al met een facebookpagina bezig was: met de titel 'Waar is Justin Verkijk?!' Nou, daar ben ik weer hoor.

Een stomme grap, die Hans Hagtkoâh waarschijnlijk wel kan waarderen. Haagse Hans is kwijt en heel muzikaal Den Haag maakt zich zorgen. Terecht. Ik ken de beste man niet goed, maar wel goed genoeg om het heel vervelend te vinden dat 'ie onvindbaar is. Hans waar zit je godverdomme? Ik kan zoveel mensen opnoemen die ik véél liever kwijt zou zijn. Bruce Springsteen bijvoorbeeld. Of dbrmnn. Geintje, love you. Not.

Voor de mensen die Hans niet kennen: jullie zijn nog nooit op een Haags feest geweest. Hans is de mascotte van de Haagse popscene, al vind ik dat eigenlijk een beetje kut klinken. Hans is de baas van de scene. Hans zou een fantastische nachtburgemeester zijn. Misschien is Hans wel gewoon de echte nachtburgemeester. Maar dan wel een burgemeester die niet te beroerd is om een bandje van A naar B te helpen, in zijn metalic blauwe Pontiac Trans Sport. Dat is hetzelfde als een gewone Pontiac Trans, maar dan met een tennisbal over de trekhaak. Die auto is ook kwijt trouwens.

Mocht je wat horen, zien of weten: voor de draad er mee en snel een beetje. Ik hoop met al mijn hopen dat Hans zichzelf voorbij ziet komen op SBS6 in Hart van Nederland en zo verschrikkelijk boos wordt dat 'ie gelijk bij Bom op de stoep staat om hem een paar stompen te geven.

Hans Hagtkoâh 4 president.

 

Over Justin

De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.