Club 3voor12 Den Haag #45 Club 3voor12 Den Haag #45

Met LAKSHMI, St. Solaire en The Hazzah

, Redactie 3voor12 Den Haag

Club 3voor12 Den Haag #45

Met LAKSHMI, St. Solaire en The Hazzah

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Wij schotelen u, liefhebber maar misschien ook criticus, een klassieke 3voor12 Den Haag clubavond voor. Zo eentje waar je een favoriet nieuw bandje ontdekt. Zo'n avond waar je over paar jaar van kan zeggen: "Ja zoon, dat bandje heeft papa/mama nog gezien op Club 3voor12 Den Haag." Op 14 mei 2016, vanaf een uurtje of negen betreden drie bands het podium waar de afgelopen tijd heel wat om te doen is geweest. Bandjes die je misschien nog niet kent, maar wel zou moeten leren kennen! Ontdek: LAKSHMI, St. Solaire en The Hazzah.

LAKSHMI

LAKSHMI maakt pikzwarte elektronische pop. Als het in een verre toekomst mogelijk is om Lorde, Lana del Rey & M.I.A. samen een liefdesbaby te laten maken zou LAKSHMI het prachtige resultaat kunnen zijn. Het is zo'n typische act die precies op dit moment in zo'n stroomversnelling zit waar elke artiest van droomt. Binnen een maand Serious Talent, De Wereld Draait Doors en tig shows door het hele land (Paradiso, De Beschaving en diverse Bevrijdingsfestivals). "Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en heftige synths met piano" aldus LAKSHMI zelf. Perfect. 

St. Solaire

Soms is er opeens een kleine buzz, een gerucht, gezoem en de vragen: "Heb je dat ene bandje al gehoord?" Nadat St. Solaire op Lucy's Wijsje tijdens Where The Wild Things Are ging die buzz opeens rond in Den Haag en de rest van het land. "Hij heeft de stem van Chris Martin (Coldplay) tijdens zijn beste dagen", "die liedjes zijn echt heel goed geschreven", dat soort dingen. St. Solaire is ontstaan toen singer-songwriter Geert van Emden in de studio van Jesse den Dulk (ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy) tegenkwam. Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over en na het opnemen van één liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen. Is er al wat uitgekomen? Nee. Moet je ze gaan zien? Ja. Want hier is iets aan het ontstaan!. 

The Hazzah

Voorheen The Hague Blues Orchestra maar nu: The Hazzah. Zo'n jong bandje dat eigenlijk het niveau van bandjeswedstrijden al lang ontgroeid was voordat ze er eentje wonnen. Surf-fuzz maken ze of fuzz-surf, lekker boeiend. Een garage, twee microfoons en een hoop ballen dat is The Hazzah. En dat werkt. Dit is de voorhoede van de nieuwe lichting Haagse bluf. Bandjes die samenwerken, op zoek gaan naar nieuwe stijlen en zich niet al te druk maken of iemand daar iets mee wil of kan. Wat wij wel weten is dat ze te gek zijn live en dat je ze gezien moet hebben. Ze hebben enkel nog een rauw demo'tje online staan. En zo hoort het. 

Nadat de bands klaar zijn kan er nog flink doorgedanst worden, het collectief Smaakmakers verzorgt de muziek die avond. Haags, Brits, Amerikaans, Frans of Australisch, het maakt de mannen niets uit. Als het maar een heftig "Ooooh ja!"-gehalte heeft. 

Entree = GRATIS 
Aanvang = 21.00 uur

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag