3FM Serious Talent Tour 2016 3FM Serious Talent Tour 2016

Een overvloed aan talent in het Paard van Troje met HAEVN, Son Mieux en The Brahms

, Tekst: Rachel Kabelaar | Foto's: Nienke Verhoef

3FM Serious Talent Tour 2016

Een overvloed aan talent in het Paard van Troje met HAEVN, Son Mieux en The Brahms

Tekst: Rachel Kabelaar | Foto's: Nienke Verhoef ,

Op zaterdagavond 9 april stonden de drie 3FM Serious Talents voor een uitverkochte Kleine Zaal in Het Paard van Troje. De avond bestond uit een afwisseling van rustige, gevoelige songs en upbeat powerliedjes, elk ten gehore gebracht door bands met een sterk eigen geluid. Dat de tweede show van hun tour een succes was moge duidelijk zijn: we hebben hier duidelijk te maken met serieus talent.

De avond wordt afgetrapt door HAEVN, live bestaande uit Marijn van der Meer (zang en gitaar), Tom Veugen (gitaar), David Broeders (drums) en Jorrit Kleijnen (keyboard). Met wat balladachtige nummers zorgen ze ervoor dat het publiek direct geboeid staat te luisteren. Hun melodieuze songs met gevoelige lyrics worden afgewisseld door wat nummers met een fijne beat en wat meer power. Zowel 'Where the heart is' – het catchy nummer waarmee ze doorbraken – als de steengoede cover van Chris Isaac’s 'Wicked game' vallen goed in de smaak bij het uiteenlopende publiek, wat mede te danken is aan de ijzersterke stem van zanger Marijn.

De duisternis waarin Son Mieux het podium betreedt geeft al een soort indicatie van de rauwe en krachtige songs die de band neerzet. Opnieuw krijgt het publiek een zanger met een vrijwel identiek geluid voorgeschoteld (Camiel Meiresonne) die goed ondersteund wordt door de lieflijke Chayenne van der Kooij (drums), zijn broertje Wrister Meiresonne (drums) en basgitarist Timo Prins. Dat deze band draait op gevoel is duidelijk te merken; bij het spelen van nummers als 'Easy', 'Feels' en 'Even' spat de passie en de energie ervanaf, wat een geheel vol emoties oplevert. Ook zet het viertal een luchtige, sassy sfeer neer door hier en daar onderling een grapje te maken en het publiek te betrekken bij de performance.

Last but not least verschijnt The Brahms onder begeleiding van een etnische intro op het podium, al gaat dat niet bij iedereen even soepel – basgitarist Tobias Moeken brak enige tijd geleden zijn hak, waardoor hij het optreden niet staand, maar zittend speelde. Dat mocht de kwaliteit van de muziek echter niet drukken: zowel hij als de andere drie bandleden, David Westmeijer (zang en gitaar), Thomas Braam (gitaar) en Martin Brummelkamp (drums) genieten met volle teugen en zetten gezamenlijk een goede performance neer.
Zowel nummers van hun vorige EP 'Meraki' als songs van hun nieuwe EP 'Belise', waaronder het catchy 'Shoulder blades', komen voorbij en het publiek danst en zingt enthousiast mee.

De stemming is zowel op het podium als in de zaal opperbest wanneer ze afsluiten met hun hit 'Golden', waarmee ze maar weer eens bewijzen waarom zij de terechte winnaars zijn van de 3FM Award voor Beste Alternative 2016.

De combinatie van deze drie talentvolle acts lijkt niet meer dan logisch: energievolle sfeer, gevoelige lyrics, catchy deuntjes en uniek stemgeluid vind je terug in elke band. Toch hebben ze alle drie hun eigen sound, welke allemaal soepeltjes op elkaar aansluiten en zo garant staan voor een feestelijke avond vol muzikaal talent.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag