3voor12 Den Haag Luistert

Week 45

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

The Hazzah - New Fuzz

De jonge honden van The Hazzah hebben het verrekte druk de laatste tijd. De maandag van Haagse Popweek traden ze al op, ze werden genomineerd voor de Haagse Popprijs in de categorie aanstormend talent en als klap op de vuurpijl stonden ze ook nog eens op Crossing Border. Tijdens dat laatste optreden brachten ze hun nieuwe single ‘New Fuzz’ uit op een 7” record. Op de nieuwe track klinkt het bekende fuzzy surfgitaargeluid en zijn de vocalen lekker overstuurd. Daarbij komt ook nog eens dat ze een geniale videoclip hebben opgenomen die sterk doet denken aan Lil’ Kleine en Ronnie Flex’ video van ‘1,2,3,4’, maar dan met een groep veel sympathiekere jongens.

Mutt Dog County - Someday

De hardrockpuppies van Mutt Dog County zijn terug. Na de in 2014 uitgebrachte EP ‘Jetlag Hotel’ hoorden we niet zo veel meer van de heren. Op een paar losse singletjes en een optreden op Parkpop na bleef het angstvallig stil. Nu zijn ze terug met een ouderwets rockende track. De invloeden van bands als Guns N’ Roses en Aerosmith zijn nog goed hoorbaar en de vocalen zijn nog altijd kenmerkend. In de video zien we studiobeelden van de jongens, is dit een voorbode voor weer een nieuwe EP?

Smetvis - Ik Zie Mezelf In Iedereen Terug

Het zal weinigen ontgaan zijn Smutfish heeft haar nummers laten vertalen door bekende schrijvers en heeft het project, genaamd Smetvis, op Crossing Border voor het eerst laten horen. Het nummer ‘Ik Zie Mezelf In Iedereen Terug’ is een vertaling door Martijn Benders van het nummer ‘I See Myself In Everyone’s Eye’. In dit uptempo americananummer zit een stevige ‘memento mori boodschap’ maar het heeft tegelijkertijd iets ontroerends en ook nog eens een hoge meezingfactor. De hele plaat is te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.