3VOOR12 Den Haag Luistert 3VOOR12 Den Haag Luistert

Week 40

, Redactie 3voor12 Den Haag

3VOOR12 Den Haag Luistert

Week 40

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

F - Nonchalance

Nee, F heeft geen nieuwe single. Was je deze alweer vergeten? Nonchalanche is de allerlaatste single die F uitbracht. Het is sinds zondag een jaar geleden dat de groep uit elkaar is gegaan. Het uitgekozen moment om de singles er weer bij te pakken. Want wat waren ze toch goed elke keer. Steeds weer die fijne combinatie ingrediënten. Het sprankelende van Faberyayo (De Jeugd Van Tegenwoordig), de punch van Rage Against The Machine en dan dat pakkende refreintje. Een regelrechte hit.

HØUND - Electric Ground

Deze week een halfhaagse groep. Ze komen uit Den Haag en Amsterdam, dus we kunnen ze nog Haags noemen. Laten we deze groep maar gelijk claimen, want de stonerrock die de band maakt is spannend en fris. Heeft zelfs wat weg van funeral folk. Ja, dat is een genre. Het geeft de single ‘Electric Ground’ een beklemmende toon. De single is al wat weken uit, maar de EP ‘These Hollow Minds’ is net uit.

Belle of Louisville – Lowdown

Wederom een band die niet helemaal Haags is. Toch hebben ze liefde voor de stad en wij voor Belle of Louisville. Ze brachten dit weekend de EP ‘Lowdown’ uit in de Zwarte Ruiter. De titeltrack klinkt alsof de leden als jarenlang samen muziek maken. Een mooie combinatie van roots en bluesrock. Vooral de over the top gitaarriffs en aansluitende vocalen maken deze track de moeite waard. En als je dan toch Lowdown gaat beluisteren, laat de rest van EP dan ook maar even aanstaan.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag