3voor12 Den Haag Luistert 3voor12 Den Haag Luistert

Week 45

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Luistert

Week 45

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

Tears & Marble – Outsiders

Tears & Marble zijn al even bezig, maar ze blijven verbazen. ‘Outsiders’ is een kille dancetrack die perfect past in het rijtje Chvrches, Fever Ray en FKA Twigs. Maar Bella Hay weet zich los te maken van genres en labels. Het is een introverte track die je met een bedwelmd gevoel achterlaat. Vooral na het bekijken van de videoclip die sfeervol gebruikmaakt van het oude zwembad waar nu De Nieuwe Regentes zit. 

Vuigtuig – Weerwolf

Een beetje bijgekomen van de flauwe bangmakerij die Halloween heet? Vuigtuig heeft dit weekend een EP uitgebracht met de titel ‘Horror’. Ja, ze zijn volledig opgegaan in de macabere thematiek van bijvoorbeeld glamrocker Alice Cooper en Screamin' Jay Hawkins. Het is in ieder geval niets nieuws voor de heren, luister maar eens naar ‘Huilen Naar De Maan’. Die had best op de EP gemogen. ‘Weerwolf’ is in die zin een typisch Vuigtuig nummer. Voetjes van de vloer alsof het de jaren ’60 zijn. 

The Machete Nightclub – Take Me To Your Feeder

Een zeskoppige psychedelische formatie met de naam The Machete Nightclub. ‘Take Me To Your Feeder’ is het eerste voorproefje van een debuutalbum? We hebben daadwerkelijk geen idee, maar vreemd is de track zeker. De eerste single is een soort dansbare The Doors. De band mocht onlangs openen voor Bombino en was te zien op Sniester. Toch lijkt het erop dat we nog veel meer gaan horen van deze band. En inderdaad, dit is die band waar Marcel Veenendaal drumt (Di-rect). 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag