3voor12 Den Haag Luistert 3voor12 Den Haag Luistert

Week 43

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Luistert

Week 43

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

Icarius - Say No More

De band Icarius heeft waarschijnlijk geen introductie nodig. Kans is groot dat je de bombastische metalcore al hebt gehoord op een festival als Schollenpop of Submarine. ‘Say No More’ is wat rustiger, maar een ballad kan je het niet noemen. Denk aan een kruising tussen Killswitch Engage en Iron Maiden. Wellicht komt het wat bekend voor, want de invloeden zijn duidelijk te horen, toch zou de band daarom niet moeten afschrijven. De track is namelijk een frisse kijk op het metalcoregenre. 

Charlie Orleans - Jive

De driemans formatie rondom Benjamin Moraal heeft onlangs de single ‘Jive’ uitgebracht. Het is duidelijk dat de mannen beïnvloed zijn door de Artic Monkeys, maar welke indierock band is dat tegenwoordig niet? De track heeft diezelfde mysterieuze vibe die je krijgt bij het beluisteren van de Arctic Monkeys. Om die reden zul je ‘Jive’ vast een paar keer afspelen voordat je volledig content bent.  

Elektrovolt - Schilderswijk Elektro

Jim Hellinga, ook wel bekend als Elektrovolt, maakt een eigenaardige mix van elektronische genres. Is het acid, dance of misschien gewoon IDM? Die diversiteit bracht hem dit jaar naar Rewire. Hij bracht tijdens de Haagse Popweek ‘Dune Magnetic’ uit tijdens een Antilounge avond.  Op een van die tracks ‘Schilderswijk Electro’ is die onnavolgbaarheid te horen. Vlot, dreigend en met een stevige melodie. Puur hypnotiserend.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag