3voor12 Den Haag Luistert

Week 47

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

Pyke - A Meal With Friends

Pyke is een singer-songwriter die het net wat anders doet. De vocalen doen sterk denken aan die van Conor Oberst van Bright Eyes. Pakkend en met een goed gevoel voor psychedelica. ´A Meal With Friends´ is een geloofwaardig stuk songwriting door de volle stem van Pyke. De lichtvoetige uitvoering maakt een tekst als ´I’m scared to grow up and become another brick in the wall´ een stuk minder melancholisch. A Meal With Friends is ook een kunstwerk van Charley Toorop waardoor het nummer een diepere betekenis krijgt. Het nummer is een voorproefje op de nieuwe EP ´It Might Just Float Away´. Mocht dit een goede indicatie zijn van het materiaal, dan is de EP in goede handen.

Dazion - Be A Man

Chris Kuhlen maakt onder Dazion compleet andere muziek dan dat hij bij Tears & Marble deed. ‘Be A Man’ is een frantische dancetrack met bizarre ritmes. Voor de track heeft Chris de Afrikaanse percussionist Ebou Gaye Mada gestrikt die met zijn bijzondere gevoel voor ritme de track een hoop kleur geeft. Het is als een futuristische wereldreis met een groep overmoedige wereldmuzikanten. In december gaan we meer horen, op de aankomende EP ‘Don’t Get Me Wrong’ staat nog een gastmuzikant: Ljubiša Arsenović. Dat belooft wat.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.