3voor12 Den Haag Luistert

Week 52

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

De Kraaien ft. Jack Parrow - Kattenkwaad

In deze laatste 3voor12 Den Haag Luistert van dit jaar blikken wij vooruit op de Haagse Song Van Het Jaar Verkiezing die op 28 december plaats vindt. De huidige koploper in het klassement is de Haagse hiphopformatie De Kraaien die samen met Zuid-Afrikaanse rappionier Jack Parow een enorme banger gescoord hebben, genaamd Kattenkwaad. De Zuid-Afrikaan heeft zijn achterban ook ingezet om te stemmen en mede daardoor staat deze track op nummer één in het klassement, zullen ze nog worden ingehaald?

Mercelina feat. Poca7ontas - All Your Love

De track die tijdens de laatste telling de minste (slechts één enkele) stemmen had is All Your Love van producer Justin Mercelina en zangeres Poca7ontas. Deze dance/poptrack verdient toch meer lof dan slechts die ene stem want ze zit zeer degelijk in elkaar. Met name de productie is van hoge kwaliteit en ook de melodielijn is fraai. Tel daarbij op dat het grootste raadsel van het jaar is hoe de naam van de zangeres moet worden uitgesproken (wij vermoeden Pocagontas, zoals de 7 in Le7nesh van Josylvio en Sevn Alias) en je hebt een zeer intrigerend nummer.

Piñata - She's Above My Head

We sluiten af met de winnaar van de vorige editie; Piñata. De band tourt nu door de Cariben maar in Den Haag zijn we deze kinderen van F.A.S.T. Surfdorp ook niet vergeten. Na een ongelooflijke inhaalslag ten opzichte van Friends Of The Family won de band vorig jaar op het allerlaatste moment de felbegeerde bokaal en de titel Beste Haagse Song Van Het Jaar. Dit heeft de band bepaald geen windeieren gelegd want sindsdien is het alleen maar beter gegaan, met de overzeese tour als hoogtepunt. Dit belooft wat voor de winnaars van dit jaar!

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.