3voor12 Den Haag Luistert

Week 51

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier. Deze week aandacht voor een aantal kanshebbers voor de Haagse Song van het Jaar 2016.

Pat Smith - All Day

Deze week aandacht voor de releases die we dit jaar gemist hebben maar zeker wel een versterking zijn voor de playlist. Te beginnen met Pat Smith en zijn track ‘All Day’. Zoals we gewend zijn van de zanger van Splendid is zijn muziek weer enorm zomers en zit het vol met knipogen naar de hiphop, met name door de scratches van DJ Friss en het vraag en antwoord in het refrein. De song staat niet voor niets derde in de tussenstand van de Haagse Song van het Jaar.

Son Mieux - Ride

Camiel Meiresonne bracht zijn laatste EP, ‘Vice Versa’, uit op de Haagse Popnach. Daarna trok hij zich met zijn band terug om vervolgens in de studio een album op te nemen. De eerder genoemde EP telt vijf nummers waarvan ‘Ride’ een van de populairste is (te zien aan het aantal streams). Met name door de zomerse gitaarpartij en een catchy riffje vinden wij dat ook deze track zeker alsnog in de playlist moet worden opgenomen. 

Braz ft. Fresku, Mocromaniac, Pietju Bell en Killer Kamal (prod. San Holo) – Testosteronbommen

Oké oké, we weten het; geen van de bovenstaande rappers is van Haagse komaf. De productie is echter wel in Haagse handen. San Holo gooide al hoge ogen als hiphopproducer bij Prinsenkind en nu breidt hij zijn sporen in de hiphop uit. Er is in deze track zelfs een hoofdrol voor hem weggelegd want bij elke nieuwe verse veranderd de beat. De bijdrage van Killer Kamal is meer dan merkwaardig te noemen en zorgt er ook voor dat het nummer een hoog NSFW-gehalte heeft. Desalniettemin hoort deze track thuis in onze lijst, al was het maar om de terugkeer van Killer Kamal en de enorme cultstatus die deze track heeft verkregen.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.