3voor12 Den Haag Luistert

Week 50

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

Alcuna Wilds - Mountains

De band komt deels uit Den Haag en voor een deel uit Utrecht. De heren en dame zijn geïnspireerd door al het goede wat de term triphop met zich mee heeft gebracht (Portishead en Massive Attack) en de eigenzinnigheid van enkele moderne indiebands (Caribou en Alt-J). De nieuwe single ‘Mountains’ leent zich voornamelijk voor het laatste. Eigenlijk vinden we hem wat aan de korte kant, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk door het psychedelische slot van het nummer. Meer van dit graag!

Clitbangers - Opgeven

Haagse twerksensatie Clitbangers bestaat al sinds 2014 en bracht slechts een handvol tracks uit. Het is ook niet gek dat we ‘Opgeven’ nu pas door krijgen. Het is een typische clubtrack waar Future nog van kan leren als het gaat om inhoud. We begrijpen heel goed wat de heren bedoelen, behalve het refrein: ‘de wielen van de bus gaan rond en rond en rond, dat is de code.’ (of is het toch een analogie voor twerken?) Het zal wel. Wij vinden het heerlijk fout.

Laura Palmer - Event Horizon

De tweede song deze week waarvan wij denken dat het toch een vermelding waard is, terwijl de track al even uit is. Ze stonden op de vorige clubavond van 3voor12 Den Haag: Laura Palmer. ‘Event Horizon’ is een mengelmoes van de knallende stukken van My Bloody Valentine, de zang van menig indieplaat en de punch van A Place To Bury Strangers. Kortom een goede bak herrie gepaard met dromerige zang. We zijn benieuwd naar het volgende werk van de heren.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.