3voor12 Den Haag Luistert

Week 48

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

Machine Makes Man - Tough Talk Hit Machine

Machine Makes Man is al een tijdje een bekende naam binnen de levendige Haagse muziekscene, maar er was geen noot van ze te vinden om te beluisteren. Alleen live kon men genieten van de muziek van Robin Brock en de zijnen, totdat ze afgelopen vrijdag de debuut single genaamd 'Tough Talk Hit Machine' uitbrachten. Op dit stevige beuknummer hoor je scheurende gitaren, harde drums en driestemmige vocalen. Er schijnt een EP aan te komen maar voor nu moeten we het nog even met de single doen.

Azure Hiptronics - Easier Each Time

Het is een funky, jazzy trip; Het nieuwe nummer van Azure Hiptronics. De band trad al eens op op North Sea Jazz en SXSW en daar deden ze inspiratie op voor het nieuwe, derde, album genaamd Ignacio. De band claimt op het festival een zingend monster te hebben gespot waarnaar ze het album vernoemd hebben. Dit absurde verhaal sluit helemaal aan bij de track want dit met vocoder doorspekte nummer is dansbaar, catchy en toch super vreemd.  

The Stangs - Look Into The Sun

Waar Rotterdam beatsensatie The Kik heeft, heeft Den Haag The Stangs. De laatstgenoemde jonge honden zijn al een tijdje lekker bezig en hebben onlangs een EP opgenomen met Dave Von Raven van de eerstgenoemde band. The Stangs laten zich inspireren door bands als The Doors en The Byrds en dat is goed te horen. Look Into The Sun is de eerste single die uit is gekomen is van de nieuwe EP en gaat gepaard met een passende sixties clip. De Hagenaars zetten zich hiermee goed op de kaart!

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om een zo'n breed mogelijke Haagse Spotify playlist samen te stellen. Wil je dat jouw frisse track, zwoele song of oorverdovend nummer op onze radar komt? Stuur dan een mailtje met een link naar jouw nummer naar playlist@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de tracks die genoemd worden daarna zelf uit.