3voor12 Den Haag Luistert

Week #3

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komen er elke week wel nieuwe liedjes uit, soms wat meer en soms minder. Bij ons op de redactie maken wij elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij elke week online, voor jullie luisterplezier.

SFB - Nu sta je hier (feat. Broederliefde & Ronnie Flex)

De Haagse rapformatie SFB (Strictly Family Business) won afgelopen zaterdag op Eurosonic/Noorderslag nog met hiphopcollectief New Wave zeer verrassend de Popprijs 2015. Hoewel er geen fysiek album is verschenen, doet New Wave het op Spotify en YouTube het enorm goed. Zo werd de track 'Investeren in de liefde', waarop SFB ook gefeatured is, al meer dan acht miljoen keer op Spotify beluisterd. Op eigen houtje doet SFB echter ook prima zaken: 'Nu sta je hier', van het album 'Reset the Levels II: Boulevard', dat eind 2015 werd uitgebracht, heeft inmiddels ook al zo'n twee miljoen plays weten te vergaren.

Flaming Cactus X Playground Zer0 - Perfecto

De beats van Playground Zer0 waren al niet makkelijk te omschrijven, maar voor Perfecto voegde het Haagse trio nog een salsasausje toe. De track werd gemaakt in samenwerking met het Mexicaanse Flaming Cactus en doet ons dan ook spontaan onze sombrero opzetten en een fles tequila opentrekken. De clip is trouwens ook erg gaaf. ¡Arriba! ¡Arriba! 

The Peterlees - Blaze

Vers op Spotify: The Peterlees! De zelfomschreven 'punkrock hitmachine' uit Leiden bracht EP 'P T R L S' eigenlijk al in 2014 uit, maar omdat deze pas sinds dit weekend op Spotify te vinden is, willen we daar best een uitzondering voor maken. Punkrock moet vlammen, en dat doet The Peterlees op Blaze maar al te goed.