Haagse Pop Week wordt Haagse Pop Maand Haagse Pop Week wordt Haagse Pop Maand

30 dagen rock-’n-roll

Haagse Pop Week wordt Haagse Pop Maand

30 dagen rock-’n-roll

Naar aanleiding van het dertig jarig bestaan van het Haags Pop Centrum (HPC) wordt de Haagse Pop Week dit jaar omgetoverd tot Haagse Pop Maand. 30 jaar HPC wordt gevierd met 30 dagen lang muziek in de stad, met een knipoog naar de Haagse Pop Maand die in 1983 georganiseerd werd door het Haags Pop Circuit, de voorloper van het huidige Haags Pop Centrum.

Eenmalig zal de Haagse Pop Week worden uitgebreid naar de Haagse Pop Maand, waarbij Den Haag dertig dagen lang in het teken staat van popmuziek. Omdat oktober eigenlijk uit 31 dagen bestaat, is er een rustdag in het programma opgenomen. Tijdens de Haagse Pop Maand zullen meer dan 200 acts op meer dan 25 locaties spelen.

Tijdens de Haagse Pop Maand zal ook stil worden gestaan bij het 30-jarig jubileum van het HPC, maar bovenal blijft het ondersteunen en bevorderen van Haagse popmuziek en popmuziek in Den Haag voorop staan. Eén groot evenement, van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan memorabele optredens op de Grote Markt of in Paard van Troje. Maar ook masterclasses en workshops, open dagen, bijzondere radio-uitzendingen, films en videoclips, de Haagse Pop Prijzen, het Haags Overleg Popmuziek en verschillende festivals. Niet te vergeten: op vrijdag 16 oktober verschijnt het boek OFF Den Haag over de Haagse popscene anno nu en 30 jaar HPC geschiedenis.

De Haagse Pop Maand vindt plaats van 1 t/m 31 oktober 2015. Een overzicht van de locaties, evenementen en informatie is te vinden op de website: www.haagsepopmaand.nl

De Haagse Pop Maand wordt georganiseerd door het HPC i.s.m. met vele partners uit Den Haag. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Podiumkunsten, Popunie, Bazart Presents en mediapartners Den Haag FM en 3voor12 Den Haag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag