Parkpop stopt samenwerking met programmeur Rock In Waterland

Haags festival maakt efficiencyslag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na 34 edities komt er een einde aan de samenwerking tussen Parkpop-organisator Ducos Productions en Rock In Waterland, dat al sinds de eerste editie van Parkpop in 1981 betrokken is bij het Haagse festival. Parkpop is bezig het festival meer efficiënt te maken en de organisatie laat weten dat het beëindigen van de samenwerking daar een onderdeel van is.

“Vrijwel alle evenementen die wij organiseren, zijn grote gratis publieksevenementen. Het zijn lastige tijden voor ieder gratis festival, niet alleen de onze, dus moet je als organisatie goed kijken hoe je die evenementen zo efficiënt mogelijk kan organiseren”, aldus Guus Dutrieux (zakelijk directeur Ducos) tegenover Entertainment Business. “We hebben jarenlang heel erg fijn samengewerkt met Rock In Waterland, maar juist met het oog op die efficiëntie, die wij doorvoeren binnen alle door ons georganiseerde evenementen, is het niet verantwoordelijk om als festival expertise van buiten in te huren als deze ook intern in de organisatie aanwezig is.”
 
Rock In Waterland is al sinds de eerste editie betrokken bij Parkpop. Tot zijn overlijden in 1996 was John van Vueren vanuit Rock In Waterland bij de programmering van Parkpop betrokken. Daarna nam zijn broer Ben van Vueren diens taken over. De laatste jaren werd het Parkpop-programma samengesteld door Van Vueren, in samenwerking met Claudia Raven (Ducos). “Vanwege de nauwe band die er altijd al geweest is met Parkpop en de historie met mijn broer, gaat het stoppen van de samenwerking me wel aan het hart”, aldus Ben van Vueren. “De beslissing is om puur economische redenen genomen, dat begrijp ik maar al te goed. Het zijn ook moeilijke tijden om een financieel gezond evenement te organiseren, zeker als het een gratis evenement is.”
 
Op zondag 28 juni vindt de 35e editie van Parkpop plaats in het Zuiderpark.