Inschrijving Global Battle of the Bands van start

Op zoek naar de beste band van Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De internationale bandwedstrijd Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2015 op zoek naar de “best new band in the world”. Haagse bands kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Nederlandse tak van Global Battle of the Bands met een optreden tijdens Parkpop en een plek in de wereldfinale van GBOB in het vooruitzicht. De afgelopen twee jaar wonnen The Cosmic Carnival en Orange Skyline de Nederlandse finale van GBOB.

GBOB is de grootste internationale bandwedstrijd voor bands in de wereld. In meer dan negentien landen worden landelijke finales georganiseerd. Deze finalisten strijden in 2016 om de titel van Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit een albumopname met internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 werd de Nederlandse finale gewonnen door Orange Skyline. In april staat de band in de internationale finale.
 
Inschrijven Global Battle of the Bands
Om mee te doen aan Global Battle of the Bands gelden er enkele criteria.
- Minstens de helft van de bandleden komt uit regio Den Haag (Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar of Midden-Delfland) en de band profileert zich als een Haagse band.
- Alle bands spelen live en eigen composities.
- Alle bandleden zijn minstens twee van de vier voorrondedata beschikbaar (zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 april).
- Alle bandleden zijn beschikbaar op de halve finaledag (zaterdag 9 mei in het Paardcafé).
- Alle bandleden zijn beschikbaar op de finaledag (vrijdag 12 juni in de kleine zaal van Paard van Troje).
- Alle bandleden zijn tijdens Parkpop (zondag 28 juni) de hele dag beschikbaar.
 
De voorrondes van GBOB in Den Haag vinden plaats in muziekcafé Musicon en HPC. De voorrondes leveren vier halvefinalisten en een wildcardwinnaar op; in de halve finale op 9 mei in het Paardcafé wordt dan bepaald welke twee bands naar de finale zullen gaan. Inschrijven kan tot en met 1 april. Inschrijven kan via de websites van HPC of Musicon.