Julia’s Wijsje: verrassende ontdekkingstocht door Laak

Wat kunnen we verwachten?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na het succesvolle Lucy’s Wijsje op de Pier begin deze maand, dient zich op vrijdag 23 oktober alweer een nieuw Wijsje aan. Julia’s Wijsje zal het publiek meenemen op muzikale ontdekkingstocht door een op het eerste gezicht niet zo heel erg voor de hand liggende locatie: het Laakkwartier! We spraken organisatrice Julia van Dijk.

Het Wijsjes-concept is inmiddels geen onbekende meer in Den Haag: de afgelopen paar jaar was er al een Tine’s Wijsje op de Bierkade, een Denice’s Wijsje rond het Zwarte Pad en een hele hoop Lucy’s Wijsjes op verschillende locaties. Vrijdag mag Julia’s Wijsje zich dus aan dit rijtje toevoegen. Het principe blijft hetzelfde: het publiek wordt in groepjes meegenomen op muzikale ontdekkingstocht door verborgen plekken, wat een bijzondere avond oplevert.

Wanneer je ‘muziek’ en ‘Den Haag’ in één zin hoort, denken de meeste mensen niet direct aan het Laakkwartier. Waarom heeft Julia’s Wijsje dan voor dit stadsdeel gekozen? Julia vertelt: “Ik heb zelf in Laak gewerkt en daarbij viel het me vaak op hoe divers de wijk eigenlijk is. Er is een enorme verscheidenheid aan culturen. Daarnaast staat er ook een hoop leeg. Dat levert veel mogelijkheden op voor gave locaties.” Ook is het geheel in lijn met het idee van de Wijsjes, waarbij de betreffende wijk in een positief daglicht wordt gesteld, vertelt Julia. “Mensen zien ook een hele andere kant van de wijk, waarbij ze hopelijk iets denken van ‘Leuk, dit had ik niet van het Laakkwartier verwacht!’”

Wat moeten we ons dan precies voorstellen bij die locaties, zonder al te veel te verklappen? “Denk bijvoorbeeld aan plekken als BINK36”, zegt Julia. “Industriële gebieden, midden in de stad. Veel mensen verbazen zich erover dat dit ook Den Haag is, terwijl het toch maar zo’n 10 minuten van het centrum ligt.” Ook wie er precies zullen optreden is nog een verrassing, maar desgevraagd wil Julia wel een klein tipje van de sluier oplichten: “De nadruk ligt heel erg op diversiteit.” Niet alleen de genres lopen erg uiteen, maar ook de achtergrond van de artiesten: “De artiesten komen niet alleen uit Den Haag, maar ook uit andere grote steden en van buiten de Randstad. Sommigen werken samen met kunstenaars”, vertelt ze. “Verder zijn het allemaal jonge artiesten, maar timmeren ze hard aan de weg om groter te worden!” Een unieke kans om deze artiesten in een intieme setting te zien op een bijzondere locatie. 

Meer informatie over Julia's Wijsje en over tickets vind je op Facebook.

Julia’s Wijsje
Vrijdag 23 oktober @ Laakkwartier, Den Haag
Aanvang: 19.00 uur