Raw Bros brengt EP uit op Antilounge

'Let it Run' de 14e release op Haags label

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse label Antilounge brengt op zaterdag 30 mei alweer hun veertiende release uit. De EP ‘Let it Run’ is gemaakt door Raw Bros, twee Haagse producers. De release gevierd in 330live onder Grand Cafe Cremers in Den Haag. Naast Raw Bros zullen ook FilosofischeStilte, Irn Dru, Muma, Kipkillah en Sima Kim optreden.

Runme Raw en Run Run Raw, beide liefhebbers van rauwe Lo-fi, synth, sample en good vibe instrumentale hiphop, besluiten in 2012 samen te werken onder de naam Raw Bros. De muziek wordt gemaakt op de Roland SP 404. Vanwege hun jarenlange ervaring als soloartiest, besluiten ze mee te doen met beatbattles op Stones Throw en het SP-forum. Ook om het apparaat (de Roland SP 404) te leren kennen en om te connecten met mensen met dezelfde 'mindstate'.

De sound van classic boom bap hiphop, rare 80’s, funk, jazz, 60’s en 70’s soul en psychedelic muziek zijn van grote invloed op de stijl van beiden. Binnen een jaar worden zij voor verschillende festivals en clubs geboekt, waaronder het I Love HipHop Festival in het Paard, Beatlab, Pip Den Haag, Triphouse Rotterdam en staan ze in het voorprogramma van Freddie Gibbs. Na veel beatbattles en een aantal samenwerkingen wereldwijd, brengen ze nu hun eerste eigen Raw Bros EP uit op Antilounge.
 
EP-presentatie Raw Bros
Zaterdag 30 mei 2015 @ 330live
Aanvang: 21.00 uur / entree gratis