Oud-Parkpoporganisator Maarten van Gool overleden

“Het valt ons zwaar dat we nu verder moeten zonder Maarten”

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Afgelopen woensdag 6 mei is Maarten van Gool, jarenlang betrokken bij het Haagse festival Parkpop, overleden aan de gevolgen van kanker. Van Gool was werkzaam bij Den Haag Marketing en jarenlang een van de organisatoren van Parkpop. Maarten van Gool is 63 jaar geworden.

Van Gool was tot en met de editie van 2003 een van de organisatoren van Parkpop, totdat de gemeente besloot dat de Stichting Promotie Den Haag niet meer zelf evenementen mocht organiseren omdat het ook adviseerde over subsidies voor festivals. De organisatie heet sindsdien Stichting Marketing Den Haag. Parkpop wordt sindsdien georganiseerd door het Rotterdamse bedrijf Ducos. Op de website van Parkpop reageert Ducos op het overlijden van Van Gool: “We wensen de familie en nabestaanden van Maarten alle sterkte en kracht toe. Met diep respect, rust in vrede Maarten.”
 
Ook Den Haag Marketing reageert op het overlijden van Van Gool. “Het valt ons zwaar dat we nu verder moeten zonder Maarten, die sinds 1989 onafgebroken bij ons in dienst was”, aldus Marco Esser (directeur Den Haag Marketing) op Den Haag FM. “Een grote, sterke vent, waar je je met gemak van kon voorstellen dat hij eigenhandig de podia van Parkpop stond op te bouwen. Daarnaast heeft hij het Haags Uit Festival jarenlang georganiseerd en is hij medeorganisator van de CPC Loop geweest.” Zijn nalatenschap is niet gering, zegt Esser. “We werken nog steeds met de door Maarten vormgegeven Evenementenkalender. Het is de basis voor al onze marketing- en communicatie inspanningen. Wij wensen zijn vrouw Corrie, zijn kinderen Jeroen en Natascha en kleinkinderen veel kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.”
 
De crematie van Van Gool is komende woensdag 13 mei. Voorafgaand is een afscheidsbijeenkomst vanaf 13.00 uur in het crematorium Alphen aan den Rijn. Maandag is een condoleancebijeenkomst voor familie en vrienden in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.