DI-RECT viert 15-jarig jubileum met uniek concert

Zaterdag 29 augustus in het Westbroekpark

Redactie 3voor12 Den Haag ,

DI-RECT bestaat 15 jaar en viert dat op zaterdag 29 augustus met een uniek concert in het Westbroekpark. De Haagse band zal dan optreden met een groot aantal muzikale vrienden. Zo zal onder andere voormalig frontman Tim Akkerman weer met zijn oude bandmaatjes op het podium staan. Vanaf 17 augustus komt in aanloop naar dit jubileumconcert het tv-programma ‘Hotel DI-RECT’ op NPO3, waarin te zien is hoe DI-RECT zich voorbereidt op het jubileum.

DI-RECT wordt eind 1999 opgericht Dick Westland, vader van drummer Jamie. De band wordt verder gevormd door zanger/gitarist Tim Akkerman, gitarist Spike van Zoest en bassist Bas van Wageningen. In 2001 verschijnt de debuutsingle ‘Just the way I do’, afkomstig van het album ‘Discover’. De grote doorbraak komt met ‘Inside my head’, dat de top 10 van de Top 40 bereikt. Andere top 10-hits van DI-RECT zijn 'Adrenaline', 'She', 'Hungry for love', 'Cool without you', 'Webcam girl' en 'A good thing'. In 2009 besluit Tim Akkerman de band te verlaten en voegen zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken zich bij DI-RECT. In deze nieuwe formatie werden tot nu toe drie albums uitgebracht.
 
Tijdens het jubileumconcert spelen verschillende muzikale vrienden van de band mee. Naast Akkerman doen ook Barry Hay (Golden Earring), Waylon, gitarist Dennis van Leeuwen (Kane), Miss Montreal en concertpianist Wibi Soerjadi (waarmee DI-RECT de hit ‘Blind for you’ maakte) mee. Ook Sven Hammond, Kern Koppen, The Indien en Soul Sister Dance Revolution zullen die dag optreden. “Het is echt te gek om ons 15 jarig jubileum samen met zo veel muzikale vrienden te vieren in het mooiste park van Den Haag. Dit wordt voor ons en voor de bezoekers een dag om nooit te vergeten” aldus Bas van Wageningen.
 
Het programma gaat om 16.00 uur van start met diverse optredens, om 21.00 uur start het jubileumconcert van DI-RECT. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Kaarten kosten 27,50 euro (excl. servicekosten).