Het Geluid van Loosduinen zoekt muzikaal talent

Werving voor Het Talent van Loosduinen van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 12 september vindt de derde editie van het gratis festival Het Geluid van Loosduinen plaats. Overdag zullen verschillende artiesten optredens op het Loosduinse Hoofdplein en verzorgt Bibliotheek Loosduinen muziektheater voor kinderen. ’s Avonds vindt in het HPC Café het naprogramma plaats. Met de wedstrijd Het Talent van Loosduinen kan muzikaal talent onder andere een plek op het festival winnen.

Het HPC organiseert net als voorgaande jaren Het Talent van Loosduinen. Met deze talentenjacht zijn interessante prijzen te winnen, zoals workshops door Ready To Play, studiotijd in de professionele opnamestudio van HollandSpoorStudios en een optreden op het hoofdpodium tijdens Het Geluid van Loosduinen. Niet alleen bands, maar ook singer-songwriters en producers kunnen zich aanmelden. De inschrijving voor de bandwedstrijd loopt tot en met donderdag 4 juni en het inschrijfformulier is te vinden op de website van Het Geluid van Loosduinen.
 
In samenwerking met Stichting Aight en Stichting VÓÓR Welzijn gaat het HPC dit jaar naast popmuziektalent ook op zoek naar het hiphoptalent van Loosduinen. Deelnemers voor de hiphop battle zullen worden geselecteerd tijdens gratis toegankelijke urban workshops in de categorieën rap/beatbox, DJ, breakdance en streetdance. Deze workshops vinden op maandag 25 mei tussen 11.00 en 17.00 uur plaats in centrum de Geest en opgeven hiervoor kan via de Facebookpagina van BlockJam XL Loosduinen.
 
Zowel de bandwedstrijd als de hiphop battle zullen plaatsvinden op zaterdag 13 juni tijdens het nieuwe festival BlockJam XL Loosduinen. Hieruit volgen twee winnaars die beiden zullen optreden op Het Geluid van Loosduinen. Tijdens eerdere edities stonden onder andere Postmen, Splendid, Trafassi, Kraantje Pappie, Sven Hammond, The Clarks en Liptease & The Backstreet Crackbangers op het programma.