Delft Citypop wordt op last van gemeente betaald festival

Verwachte drukte een te groot risico

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei vindt op de Markt in Delft de tweede editie van Delft Citypop plaats. Met optredens van DI-RECT, Memphis Maniacs, Kraak & Smaak, Sven Hammond, Afterpartees, Sue the Night, Birth of Joy, Bade en Mister and Mississippi heeft het festival een mooie line-up staan. Dat is echter ook meteen het probleem; de gemeente Delft verwacht een te grote opkomst en het festival is verplicht entree te heffen.

Daan Dekker van Delft Citypop: “Door de grote interesse voor het festival en de line-up dit jaar, is op last van de Burgemeester van Delft en de hulpdiensten besloten dat het feest in de huidige vorm niet door kan gaan.” Het festival moest daarom op zoek naar een oplossing. Dekker: “Omdat wij uiteraard willen dat het hele feest gewoon door kan gaan, zijn wij afgelopen dagen op zoek gegaan naar de beste oplossing. Gezien het advies van de hulpdiensten en de burgemeester en de extra kosten om het gebied af te zetten, zijn wij genoodzaakt om toegangskaarten voor Delft Citypop betaald te maken.”
 
De prijs van een kaartje wordt 10 euro voor een dag, 15 euro voor twee dagen. “Uiteraard hebben wij de prijs zo laag mogelijk gehouden om ervoor te zorgen dat iedereen alsnog een geweldig weekend kan hebben op een van de mooiste locaties van Delft. De toegangsprijs is bedoeld om de extra kosten voor beveiliging en het plaatsen van hekken te bekostigen.” Nu het een betaald festival is geworden, loopt de organisatie natuurlijk ook meer risico. “De kans bestaat dat de Markt nu niet vol komt te staan, maar we hopen dat met dit programma en de lage toegangsprijs dat er alsnog veel mensen op het festival afkomen.”
 
Gratis naar Delft Citypop?
Om de pijn wat te verzachten heeft 3voor12 Den Haag een aantal vrijkaarten gekregen voor het festival en geven we 5x2 vrijkaarten weg. Wat je hiervoor moet doen? Vul uiterlijk dinsdag 19 mei onderstaand formulier in met antwoord op de volgende vraag: Welke act staat zowel dit als vorig jaar op het programma? Onder de juiste inzendingen worden de kaarten verloot.