Rosie moet optreden Parkpop afzeggen

The Machete Nightclub als vervanging op het Haags Podium

Joeri Gordijn ,

Vandaag werd duidelijk dat de Haagse rockband Rosie de ‘kroon’ op het 35-jarig bestaan - een optreden op het eveneens 35-jarige Parkpop - aan zich voorbij moet laten gaan. Drummer Willem Schenkeveld liep door een tragisch ongeluk een schedelfractuur op. De Haagse band The Machete Nightclub vervangt Rosie op het Haags Podium.

Schenkeveld werd slachtoffer van een losgebroken paard, wat voor veel paniek zorgde. Een aantal mensen werd omver geworpen, alleen hij kwam verkeerd terecht, op z’n hoofd. “We zijn vreselijk geschrokken”, aldus Jan Essenberg, manager van Rosie. Hij vervolgt: “Gelukkig is Willem in goede handen, de 2 operaties die hij heeft ondergaan aan hoofd en nek waren succesvol bleek maandagmiddag, nu hopen op een spoedig herstel”. Wel neemt Rosie, uiteraard met pijn in het hart, de beslissing het optreden niet door te laten gaan. Jan: “Het inzetten van een vervanger voor het optreden is helaas op deze korte termijn niet haalbaar. De andere optredens en geplande activiteiten, zoals o.a. het Zeeheldenfestival en het opnemen van een live opname op vinyl stellen we voorlopig uit tot na de zomer. Het belangrijkste is dat Willem snel weer de oude is, gezondheid boven alles!”.

De deels Haagse formatie The Machete Nightclub zal de plek van Rosie nu overnemen. The Machete Nightclub bestaat onder andere uit Di-rect frontman Marcel Veenendaal op drums, ook ex-Kernkop Tom Giles speelt in de band.