Inschrijving Reeperbahn Festival van start

Reis mee met de delegatie van Music City The Hague

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Reeperbahn Festival in Hamburg is een van de meest belangrijke showcase festivals van Europa. Het festival vindt plaats van 23 t/m 26 september. Het jaarlijkse festival trekt vele duizenden bezoekers. Veel professionals komen naar het festival toe om de bands te zien spelen in de tientallen kroegen en poppodia. Music City The Hague stuurt elk jaar een aantal bands richting Hamburg, de inschrijving daarvan staat nu open.

Het Reeperbahn Festival in Hamburg is naast The Great Escape Festival in Brighton een van de meest belangrijke showcase festivals van Europa. Het is er een grote smeltkroes van muzikaal talent, managers, platenmaatschappijen, boekers en agenten. Het festival vindt plaats van 23 t/m 26 september. Het jaarlijkse festival trekt vele duizenden bezoekers naar Hamburg. Veel professionals en muziekliefhebbers komen naar het festival toe om de bands te zien spelen in de tientallen kroegen en poppodia.

Vanuit Den Haag reist jaarlijks een delegatie onder de naam Music City The Hague af naar Hamburg om daar, met succes, Haagse bands tijdens de eigen Music City The Hague Showcases voor te stellen aan een internationaal publiek. Acts kunnen zich inschrijven via het aanmeldformulier op http://www.musiccitythehague.com.

Een jury vanuit de gezamenlijke Haagse popsector (o.a. Paard, Crossing Border, Musicon, HPC, Life I Live, Rewire, PopHotSpot/Grote Markt en AT Events) selecteert een shortlist van maximaal 10 bands/acts die zich hebben ingeschreven. Deze selectie wordt o.a. gemaakt op basis van eigen motivatie en PR plan door de bands. Uit deze shortlist maakt uiteindelijk de organisator van het Reeperbahn Festival een keuze van de 6 bands die uitgenodigd zullen worden om zich in Hamburg te presenteren.

Deelname van Music City The Hague aan het Reeperbahn festival van afgelopen jaar heeft voor het merendeel van de acts aardig wat vruchten afgeworpen. Zo touren The Deaf en Taymir, mede door de show op Reeperbahn, door heel Europa en ook speelt Tears & Marble dit jaar onder andere op het C/O festival in Keulen.

Music City The Hague is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met AT Events en The Hague Music Export. The Hague Music Export is een project van het Haags Pop Centrum in samenwerking met de gemeente Den Haag.