Eerste namen Jam de la Crème Festival

Sue the Night, The Miseries en the Womb bevestigd

Op vrijdag 31 juli vindt de negende editie van het Jam de la Crème Festival plaats op het Haagse Zuiderstrand. Op twee podia rond Strandpaviljoen ZUID kun je je tegoed doen aan een vol programma met vele artiesten, bands, DJ’s en kunstenaars. De eerste namen zijn onder meer Sue the Night, The Miseries en The Womb spelen een show op de BAND STAGE.

In Jam de la Crème staan muzikanten uit alle hoeken en gaten voor één keer met elkaar op het podium. Vanuit de hele Nederlandse muziekscene brengt Jam de la Crème artiesten samen om een avond lang te jammen. Jam de la Crème zoekt naar combinaties van bekende en getalenteerde muzikanten uit alle denkbare genres die leiden tot grenzeloze en unieke optredens waarbij het publiek getuige is van muziek die in het moment wordt gemaakt. 
 
The Womb, Sue the Night en The Miseries staan op de BAND STAGE, waar bands normale sets spelen. De namen voor de JAM STAGE worden in de komende weken bekend gemaakt, vaak jammen acts van de BAND STAGE mee op de jam podium. 
 
Naast het jaarlijkse eigen festival zet Jam de la Crème de afgelopen jaren ook sessies neer op festivals als Sziget (Boedapest – Hongarije), Oerol en Life I Live Festival. In eerdere sessies speelden bandleden van onder meer Splendid, Kyteman, Taymir, Blaudzun, Chef'Special, Di-Rect, Janne Schra, Skip&Die, John Coffey, The Deaf, Beef en Typhoon mee.
 
Lees hieronder het verslag dat 3voor12 Den Haag vorig jaar maakte van het Jam de la Crème festival.